Kolik vůni, tolik chutí

3.6.2009 | Redakce | Rubrika - Zahrada

Kolik vůni, tolik chutí

Jak si většina Čechu představuje ideální trávení volného času? Většinou při příjemném posezení s rodinou a přáteli u grilu, na kterém se připravují voňavé lahůdky. Armáda vyznavačů kuchtění pod širým nebem sílí a tomu odpovídá i stále se rozšiřující nabídka grilů na trhu. Na výběr jsou od klasických na dřevěné uhlí, přes elektrické až po plynové, ze kterých si ten správný typ jistě zvolí každý. Ale kromě takzvané klasické nabídky se každoročně objevují i netradiční novinky. V této sezoně jsou to například originální plynové grily Brahma s unikátním systémem Aromaz .

Jak funguje? Aromaz vychází z toho, že můžete jednoduchým způsobem zásadně ovlivnit výslednou vůni jídla, a tak pokrmy připravovat na nesčetně způsobů. Můžete si například připravit steak s vůní piva, vína či bylinek nebo lososa s příchutí kopru. Postup je přitom jednoduchý. Součástí grilu jsou dvě nerezové misky, které stačí naplnit libovolnou kapalnou aromatickou směsí. Mohou to být buď sypké směsi předpřipravené s dubovým nebo jablečným aroma, které můžete koupit spolu s grilem a rozpouští se ve vodě. Nebo můžete improvizovat a připravit něco sami. Možností je nepřeberné množství, protože do misek lze přilít třeba pivo, víno nebo vodu s bylinkami, rozmíchaným grilovacím či jiným kořením. Obsah misek je při grilování uveden do varu, takže připravovaný pokrm uvolněné aroma absorbujzískává novou chuť.

Grilujte zdravěji

Další zajímavou novinkou na trhu je gril Banika s vertikálním ohřevem. Přivítají ho především vyznavači klasického grilování na dřevěném uhlí, kterým vadí nezdravé odkapávání omastku do plamene. Něco takového u něj nehrozí, protože jídlo se griluje ve svislé poloze, takže se do přímého kontakt ohněm nedostane. Odkapávající tuk pak bezpečně končí ve speciální sběrné misce. Tento gril ovšem neslouží jen k přípravě jídla. Protože je v něm stejně dobře jako dřevěného uhlí možné použít i dřevo, poslouží například při romantickém posezení jako venkovní krb. A co udělat, když je ošklivo? Doporučujeme pořízení nějaké pěkné fondue sady a vychutnat si dobré fondue!

Zdroj a foto: Mountfield

Přečtěte si další zajímavé články na téma zahrada
Prohlédněte si související katalogy
Prohlédněte si fotografie zahrad

Počet komentářů (2) Přidat k oblíbeným Doporučte článek Sdílet

Související články

S čím na trávu?

S čím na trávu?

21.7.2009 | Redakce | Zahrada

Tráva je přirozená součást našeho životního prostředí a všude kolem nás existuje v různých podobách - od udržovaných, přesně střižených a zelenajících... Celý článek

Myčka se špínou zatočí

Myčka se špínou zatočí

17.6.2009 | Redakce | Zahrada

Kdo z nás by si nepřál mít dům a zahradu jako ze žurnálu. Jenže stačí, aby párkrát zapršelo nebo v sousedství stavěli a vaše krásná dlažba se nen... Celý článek

Stolování pod širým nebem

Stolování pod širým nebem

21.4.2009 | Redakce | Zahrada

Komu by nechutnala večeře při svíčkách na terase? Asi jen málokomu z nás. K tomu, abychom podpořili činnost chuťových buněk partnera i návštěvy a ze s... Celý článek

Posezení v exotice

Posezení v exotice

15.4.2009 | Redakce | Zahrada

Obliba zahradního nábytku ze dřeva sezónu od sezóny stoupá. Není divu, kromě praktičnosti a příjemného vzhledu nabízí totiž mnohem víc. Při volbě zah... Celý článek

 

Odkazy

Zahradní párty stanySvět bydlení - magazín o bydlení a životním stylu