Zahrada

Konec přehřívání. Díky chytrému stínění je v bytě i na terase příjemně

Dobře vybraná markýza vám bude sloužit nejen jako ochrana proti slunci v parných letních dnech, ale i před deštěm. Příjemná venkovní atmosféra je zaručena.

Textilní markýza je uchycená na výsuvné kovové konstrukci, která je připevněná ke zdi nebo stropu. Důležité je zvolit vhodné konstrukční řešení, které bude přesně vyhovovat. V nabídce jsou kazetové markýzy, polokazetové se stříškou a také markýzy vyráběné na míru. Standardně se prodávají od dvou do čtrnácti metrů na šířku. Výsuvná stříška má délku od 1,5 do pěti metrů.  

Firmy také nabízí širokou kolekci potahových látek a desítky barevných variant a vzorů. Kdo chce, může si nechat kovovou konstrukci markýzy barevně sladit s plátnem stříšky. Ta se dá naklápět do různých úhlů podle dopadu slunečních paprsků.

 

Výhodou markýz je i to, že jsou voděodolné.  Především díky speciálnímu způsobu tkaní a také impregnací s teflonovým efektem, kapky tedy lehce sklouznou dolů a do látky se nevsáknou. Nemusíte se bát ani ztráty barevnosti.  Kvalitní plátno si udrží původní barevnost dlouhá léta.

Markýzu si můžete pořídit s ručním ovládáním (převodovka s odnímatelnou klikou), nebo je možné instalovat elektromotor, dokonce i se senzorem větru a slunečního svitu.  Čidlo hlídá počasí a dle situace markýzu vysune nebo sroluje.

Foto zdroj: Sundrape

Autor: aka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *