Zahrada

Pohodový odpočinek na zahradě

Elegance smíšená s velkou výdrží a životností – to je kovový nábytek. Sestava Sacramento, cena od 899,- (foto: OBI)

Nábytek z umělého ratanu

Nábytek z umělého ratanu je ideální volbou na zahradu, kde nemáte žádnou možnost zastřešení – na rozdíl od proutěného nábytku netrpí pod vlivy počasí a pokud zmokne, stačí ho pouze utřít a můžeme ho dál používat. Díky těmto vlastnostem se hodí i jako příjemné posezení k venkovnímu bazénu, kde se voda často dostane do styku s materiálem. Stejně tak je jednoduché i jeho skladování, nevyžaduje žádnou speciální údržbu.

Ratanový nábytek je ideální volbou například k bazénům nebo do zahrad bez možnosti zastřešení. Sestava Davenport, cena 2699,- (foto: OBI)

Kovový nábytek

Pokud si chcete pořídit kus stylového nábytku, který připomíná časy dávno minulé, kov je ideálním materiálem. Nejen díky svým estetickým vlastnostem, ale především díky pevnosti a dlouhé životnosti se těší značné oblibě. Dbejte rovněž na povrchovou úpravu, která musí být provedena buď pozinkováním či ošetřena práškově naneseným lakem. Jedině tak bude zaručena dlouhá životnost kovového nábytku. V případě kovového nábytku se nemusíte obávat příliš vysoké hmotnosti, neboť moderní kusy jsou vyrobeny z moderních odolných slitin, s nimiž zvládne hravě manipulovat každý.

 

Tip odborníka:  „Hleďte také na vlastnosti nábytku – polohovatelnost opěradel může ulevit vašim zádům, mnohá křesla nabízejí 3 až 5 poloh, přičemž některá navíc nabízejí podložky pro podepření nohou,“ upozorňuje Karel Rubeš z OBI marketu na pražském Proseku.

 

Maximální lenošení

Zahradní lehátka by neměla chybět na žádné zahradě či terase, neboť poskytují ten pravý požitek z odpočívání. Člověk se do nich může pohodlně zabořit, lehnout si a přitom mít stále přehled o okolním dění a plnými doušky si tak vychutnávat letní teplo. Volit lze opět z mnoha a mnoha variant, kdy tou nejjednodušší je lehátko z plachtoviny natažené na trubkovité konstrukci. Pro usnadnění vstávání by nemělo chybět opěrátko, samozřejmostí by měla být též možnost polohování. Pro umocnění letní pohody doporučujeme pořídit si speciální servírovací stolky, jež nezabírají mnoho místa a díky nimž budete mít malé občerstvení vždy po ruce. Pokud hledáte variantu, kterou ocení i vaše děti, můžete se rozhodnout pro zahradní houpačku, která může sloužit nejen k letní zábavě na zahradě, ale i k pohodovému zhoupnutí a ukolébání po pracovním vytížení. U tohoto nábytku je nejdůležitější dát pozor na pevnost konstrukce – musí být pevná, pohyblivé části by neměly vrzat a polstrování by mělo být dostatečně pohodlné. Pořiďte si houpačku s nepromokavou střechou, z níž bude radost pozorovat vlahý letní deštík zkrápějící květy a plody vaší zahrady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *