Zahrada

Zahradní domky

Zahradní domky mají velkou výhodu zvláště pokud vlastníte pozemek v zahrádkářské oblasti. Nářadí, gril nebo hnojiva máte uložené v zahradním domku a nemusíte je pokaždé vláčet autem nebo na kole, abyste je měli po ruce.

Využití zahradních domků

zahradní domky

Zahradní domky jsou skoro jako venkovní skříň, do které můžete uložit všechno, co na zahradě potebujete.

  • hnojiva, semínka či sazeničky

  • nářadí

  • květináče a další nádoby

  • polstrování na zahradní posezení

  • sekačku a další techniku

  • kýble, bedýnky a mnoho dalšího

 

Zahradní domky se dají sehnat různých velikostí a materiálů od kterých se odvíjí jejich pořizovací cena. Pokud však máte doma kutila, který to umí se dřevem. Můžete si takový zahradní domek postavit i sami doma.

Pokud si pořídíte zahradní domek větších rozměrů, nemusí sloužit pouze na úschovu zahradního nábytku, nářadí či techniky. Posloužit může i v zimních dnech na posezení u krbu s přáteli. Jsou to však zahradní domky, připomínající malý domek uprostřed zahrady, jejich pořizovací cena je pak už o něco vyšší a pohybuje se v řádu několika tisíc. Pokud však milujete grilování a neradi od něj upouštíte i v zimě, je zahradní domek skvělou volbou. I v létě se pak hodí, abyste se ochránili před horkým sluníčkem.

Domky na nářadí, aneb z čeho můžete vybírat

zahradní domky

Na trhu je velké množství zahradních domků a domků na nářadí. Při výběru se můžete řídit hned několika aspekty. Ať už půdorysem domku, velikostí či materiálem.

Pokud potřebujete malý domek na uskladnění zahradní techniky, materiálu a dalších maličkostí. Postačí vám zahradní domek na nářadí. Jsou malé velikosti asi jako šatní skříň. Takový zahradní domek nezabírá na zahradě moc místa a přitom ochrání vaše nářadí před nepříznivým počasím i v zimě.

Jestli však máte více věcí, které chcete uschovat, volte už raději větší domky o větší rozloze. Zahradní domky seženete rozměrů od 1,5 metrů čtverečních do 20 metrů čtverečních. Je tedy na vás, kolik místa pro uskladnění či zábavu potřebujete.

Zahradní domky seženete buď plastové, dřevěné nebo plechové. Každý materiál má své pro a proti. Dřevo dobře pasuje do zahrady a působí velmi přirozeně. Plast je naopak levnější, kdežto hliníkové zahradní domky mohou mít velkou nevýhodu v létě, kdy je hliník rozpálený a mohlo by dojít k úrazu.

Co se půdorysu týče, může být zahradní domek buď čtvercový nebo obdélníkový. I zde je třeba zamyslet se nad možnostmi, které vám dává vaše zahrada. Ne každý si může dovolit čtverec či obdélník.

Zahradní domek pro děti? Proč ne

zahradní domky

Zahradní domky nemusí vždy sloužit jen na úschovu zahradní techniky. Pokud máte děti a velkou zahradu. Můžete pořídit menší zahradní domek pro jejich zábavu. Zahradní domky se vyrábějí i pro děti. Jsou z barevného plastu, mají okýnka a dvířka. Domeček vypadá jako opravdový a děti si v něm užijí spoustu zábavy.

Domky na nářadí s přístřeškem

zahradní domky

Pokud máte pozemek v zahradkářské oblasti jistě oceníte zahradní domky s přístřeškem. Jsou většinou obdélníkového tvaru a mají prostor na uskladnění techniky, malé kuchyňky či nářadí a také krásný prostor pod přístřeškem pro lavičku či malé posezení pro přátele. Zahradní domek má samostatné dveře a můžete zde uložit vše co potřebujete, od sezónních věcí až po zásobu piv. Dveře pak můžete bezpečně uzamknout.

Kolik zahradní domky stojí?

zahradní domky

Cena za zahradní domky se pohybuje od 8 000 Kč za malé zahradní domky, které připomínají šatní skříň, přes zahradní domky velikosti chatky za 17 000 Kč, až po velké zahradní domky kdy cena může vyšplhat až je 45 000 Kč.

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *