Kuchyně

Jak skladovat potraviny v lednici

Brambory, ovoce a zelenina

Ovoce i zeleninu bychom měli skladovat v boxech, které najdeme vespod lednice. Ovoce i zelenina potřebují co nejvíce vlhkosti, proto jsou boxy ideálním místem na jejich skladování. Víte ale, že ne všechno ovoce či zelenina chlad potřebují? Například exotické ovoce chlad snáší velmi špatně. Vzhledem k tomu, že roste v teple, je na teplo zvyknuté a lednice z nich zbytečně odstraní vitaminy i jejich dobrou chuť. Taktéž rajčata, okurky, brambory, česnek, citrony a brambory se nehodí pro skladování v lednici. Líp jim bude na tmavém a suchém místě.

Maso a ryby

Maso a ryby skladujte na polici, jež je umístěna nad boxy. Na stejnou polici ukládejte i uzeniny. Chybu neuděláte ani při skladování kompotů a potravin, které chcete skladovat dlouhodobě.

Jak skladovat potraviny v lednici

Mléčné výrobky

Všechny mléčné výrobky, kam patří jogurty, sýry, mléko a další, skladujte v nejvyšších policích lednice. Vlhkost zde je nižší než v dolních částech lednice. Výrobky, které již máte načaté, vždy zabalte do folie či alobalu, aby se nezkazily. Vše aromatické skladujte v uzavřené nádobě, jinak by hrozilo, že vám vše načichne.

A co dvířka?

Ve dvířkách skladujeme nápoje, plechovky a další lahve, které musí stát. Ve dveřích lze skladovat i vejce a máslo, na které je v lednici mnohdy udělaná i speciální přihrádka.

Jak skladovat potraviny v lednici

Zdroj: pexels.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *