Kuchyně

Nadčasová klasika je prostě kouzelná

Kuchyň klasickém stylu promění celý pokoj

Kuchyně v klasickém stylu je přesně to, co bude pasovat do každého interiéru. Je však třeba dbát na velký důraz při zařizování. Zvlášť v menších bytech. Není vhodné kombinovat více stylů, výsledek pak působí příliš chaoticky. Styly se navzájem bijí a celkově to nedělá dobrotu konečnému vzhledu.

 

kuchyně v klasickém stylu

Doplňky v kuchyni hrají svou roli

Zvláště v klasickém stylu hrají velkou roli doplňky. Je proto třeba jim vyhradit zvláštní péči a s láskou a citem je vybírat.

 

Pro tento styl se skvěle hodí košíky na ovoce, živé květiny, půvabný porcelán po babičce, skleničky na koření s krásným dekorem, kostkované textilie a mnoho, mnoho dalšího.

 

kuchyně v klasickém stylu

Nic se nemá přehánět

Nepřežeňte to ovšem s doplňky. Vybírejte opravdu pečlivě. Slaďte i tu nejmenší drobnost s ostatními dekoracemi a zařízením v kuchyni i celém bytě. Výsledek pak předčí vaše očekávání.

 

Velice pěkné je vybrat si dvě až tři barvy, které se vám líbí a ty v bytě různě kombinovat. Zvláště v kuchyni, která není vždy příliš veliká, se mnoho barev neuchytí. Výsledek pak může vypadat přeplácaně až nevkusně. Do menší kuchyně vybírejte spíše světlejší a tlumené barvy jako je bílá, krémová, šedá, žlutá, pomerančová nebo světle olivová. Jsou to velice pěkné barvy a snadno se dají oživit nějakou výraznější barvou třeba červenou nebo zelenou.

 

kuchyně v klasickém stylu

Vyměňte klasiku za modernu

Klasický styl už vládne vašemu domovu léta? Chcete změnu? Pak vsaďte na moderní styl. Je elegantní, minimalistický a hodí se pro všechny generace. Snadno mu přizpůsobíte každý pokoj a zvláště kuchyně v minimalistickém moderním stylu je jako stvořená pro mistra kuchaře.

 

kuchyně v klasickém stylu

 

Zdroj fotografií: realestate.com.au, southernliving.com, rayatodorova.squarespace.com, cocokelley.com, theglitterguide.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *