Nové hnízdo

První společné bydlení, aneb jak sladit dva různé styly?

Plánování je nezbytné

Investovat korunu bez plánování je zbytečné. Plánování vám zabere asi nejvíce času, ale věřte, že jen díky plánování bude bydlení přesně podle vašich představ a bez velkých investicí. Pokud věnujete tomuto kroku dostatek času, můžete si prohlédnout více internetových i kamenných obchodů a vybrat tu správnou pohovku či postel za tu nejnižší cenu.

společné bydlení

Není nic horšího, než když zjistíte, že jste nakoupili nepotřebné věci, či špatné rozměry nábytku.

 

Chcete-li se vyhnout přeplácanému stylu. Rozmýšlejte nad konceptem celého interiéru.

 

– V jakém stylu jej chcete zřídit?

– Co oba preferujete?

první společné bydlení

Zhlédněte internetové stránky, katalogy nebo blogy o bydlení. Naleznete zde mnoho ukázek interiéru z každého stylu. Snadno si pak můžete představit, jak bude výsledek vypadat, a navíc perfektně odhadnete, co vše budete pro konečný výsledek potřebovat nakoupit. Jaké tapety, jaké koberce, dekorace či nábytek. Díky tomu rychle sestavíte nákupní seznam a poté můžete přejít k samotnému nakupování.

 

Nezapomeňte, že plánování je záležitost obou. Bavte se o vašich představách. Prohlížejte si společně obrázky. Vybírejte!

Práce s barevnou paletou

Než se vydáte do obchodu pro barvy či tapety, je třeba se dohodnout na barevné paletě.

 

– Jaké máte oba rádi barvy?

– Co se vám nejvíce líbí?

– Co byste si představovali?

 

To jsou otázky, které byste si rozhodně měli položit.

jak zařídit společné bydlení

Samozřejmě je prakticky nemožné zvolit pouze barvy, které se vám oběma líbí. Je třeba je sladit se zařízením interiéru. Vybrat vhodné kombinace barev a vše do puntíku sladit. Jen tak bude vaše první společné bydlení vypadat přesně tak, jak jste si ho vysnili.

společné bydlení

Doporučujeme vsázet spíše na neutrální barvy jako je hnědá, krémová, bílá, šedá, olivová nebo slonovinová kost. Jsou to barvy, které se hodí jak pro muže, tak i pro ženy – díky tomu se budete ve vašem bytě cítit oba příjemně a rádi se tam vracet.

 

Takové barvy se navíc hodí ke každému stylu, snadno se kombinují s doplňky a nikdy s nimi neuděláte krok vedle.

Konfliktům nepředejdete

Co by to bylo za zařizování společného bydlení bez konfliktů. Je to zcela očekávatelné, že se při plánování vyskytnou různé spory, které se však dají řešit s chladnou hlavou. Zbytečně se nehádejte a raději se snažte nalézt kompromis, který bude vyhovovat oběma.

Kombinujte

Jistě máte ze svých domovů některý nábytek, který milujete a chtěli byste si ho vzít do nového bytu. Nebojte se toho. Nejen že vám to ušetří peněženku, ale také můžete kombinovat různé styly a zjistit, co vám nejvíce vyhovuje.

 

první společné bydlení

Nezapomeňte na doplňky

Připadá vám, že jste jeden pokoj přepískly a působí příliš mužským dojmem, či naopak příliš žensky? Nevadí. Zapojte do hry doplňky a zkuste to jimi vyvážit. Přidejte květiny, knihy nebo sošky. Zapojte do hry geometrické vzory či květinové tapety. Inspirujte se na internetu mezi obrázky. Vsaďte na obrazy či fotografie, a hlavně se nebojte experimentovat.

první společné bydlení

Dbejte však na jedno pravidlo: “V jednoduchosti je krása.” Proto to příliš nepřežeňte, abyste se pak nedivili, co jste to vlastně způsobili.

Vytvořte si domov

Dva různé styly. Dva různé pohledy. To vše tvoří společný domov. Využijte od každého něco a vytvořte si tak něco opravdu zvláštního a jedinečného, kde budete mít každé to své. Jen tak se budete cítit ve vašem novém bytě skutečně jako doma.

vytvořte si domov

Nezapomeňte článek sdílet se svým partnerem a přáteli, kteří se také stěhují. Aby i oni našli rady pro jejich první bydlení.

 

Zdroj fotografií: domain.com.au, happygreylucky.com, stylecurator.com.au, thezoereport.com, decoratio.co, homeyohmy.com, papernstitchblog.com, nyde.co.uk

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *