Okna a dveře

Podlahy a dveře Plancher, aneb 4 tipy pro vaši vysněnou domácnost

Na podlaze to všechno stojí

Vybrat správný materiál podlahy je klíčové. Pokud zvolíte správně, budete s ní spokojení i několik desítek dalších let. Pokud špatně, za pár let vás čeká ten samý proces znovu. Proto je dobré vybírat podle základních vlastností materiálu a až pak podle vzhledu.  Na trhu najdete:

·         Vinylové podlahy – extra odolné podlahy z vinylu jsou vhodné i do vlhkých místností, jako je kuchyň nebo koupelna. Jsou ideální pro podlahové vytápění a odolné proti oděru, otlaku a jinému mechanickému i chemickému poškození. Není nutné se o ně nijak zvlášť starat. Stačí je pouze setřít hadrem a mýdlovou vodou. Ve srovnání cena a kvalita jsou jedny z nejlepších podlah na trhu. Máte rádi vzhled přírodních materiálů? V tom případě je pro vás vinylová podlaha v dokonalé imitaci dřeva nebo kamene jako dělaná.

·         Dřevěné podlahy – dřevo je sice krásné, ale i poměrně drahé a více náchylnější k poškození oproti ostatním materiálům. Naproti tomu jej lze až několikanásobně renovovat broušením a následnou obnovou povrchové úpravy. Běžné dřevěné podlahy nejsou vhodné do vlhkých místností (pouze dražší exotické dřeviny), do bytů s domácími mazlíčky (musíte volit tvrdé dřeviny), ani k podlahovému vytápění (pouze vrstvené varianty). V příliš suchém prostředí sesychá a mohlo by praskat. Je tedy potřeba vybrat správný typ a patřičně se o něj starat.

·         Laminátové podlahy – jinak také známé jako plovoucí podlahy jsou dobrým řešením do suchých a málo frekventovaných místností. Mohou se totiž snadno poškrábat a ve vlhku bobtnají. Do vlhkých prostor volte voděodolnou variantu.

·         PVC podlahy – tzv. linoleum (neplést si s přírodním linoleem!) není vůbec špatnou volbou do domácnosti. Je poměrně levné, ve vlhkých místnostech se nezničí, ale pozor na jejich nižší mechanickou odolnost. Do frekventovanějších místností volte raději odolnější zátěžové PVC.

2 tipy na kvalitní vinylové podlahy do vaší domácnosti

 

Vinylové podlahy Moduleo patří k tomu nejlepšímu, co v současné době najdete na trhu. Jedinečný světlý dřevěný dekor Country Oak 130 vám navíc projasní a provzdušní byt.

 

 

 

Česká značka vinylových podlah Fatra VEPO vás potěší nejen cenou, ale hlavně obrovským výběrem dekorů. Jedním z nejoblíbenějších je světlý dekor Klen Polar.

Zasaďte do pantů dveře s dlouhou životností

Přivítejte každou návštěvu parádními vstupními dveřmi. Ty by měly být nejen krásné na pohled, aby vytvořily skvělý první dojem, ale i bezpečnostní, aby ochránily váš majetek před zloději.

Další výzvou bude výběr interiérových dveří. Jakmile si ujasníte, zda zvolíte otočné, posuvné nebo skládací interiérové dveře, přichází na řadu materiál a barva. Tady platí přímá úměra. Čím odolnější dveře vyberete, tím dražší budou. Je ale rozhodně výhodnější investovat do interiérových dveří více na začátku, než za pár let řešit jejich výměnu.

2 tipy na kvalitní interiérové dveře do vaší domácnosti

 

Interiérové dveře Invado, model Domino, jsou designovým doplňkem do bytů i kanceláří. Díky velkému výběru prosklení můžete prosvětlit tmavé chodby přesně tak, jak potřebujete a zároveň zachovat soukromí v místnostech.

 

 

Ze sedmnácti variant světlých interiérových dveří Porta Focus si vybere každý náročný zákazník. Světlé dveře vám navíc pomohou opticky zvětšit místnost. 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *