PR články

Co byste měli vědět o bambusových ručnících

Bambusové osušky a ručníky bývají vyrobené buď čistě z bambusového vlákna, nebo ze směsi bambusu a bavlněné příze. Na dotek jsou velmi hebké, mají výbornou savost (až 4krát vyšší než bavlna) a zabraňují množení bakterií, plísní a kvasinek.

Jaké jsou jejich největší výhody?

Jsou šetrné k životnímu prostředí – Bambus vyroste asi o metr denně, takže je to rychle obnovitelný zdroj. A to ani nemluvíme o tom, že uvolňuje do ovzduší o 35 % více kyslíku než jiné stromy.

Jsou velmi měkké – Bambusové osušky jsou známé pro svou jemnost a hebkost, dotyk na kůži je velmi příjemný.

Mají vysokou savost – Bambusová tkanina je schopná nasát hodně vody, asi čtyřikrát více než bavlněný ručník. Zároveň velmi rychle schnou.

Jsou přirozeně antimikrobiální, protiplísňové a antistatické – Nejedná se o žádnou přidanou vlastnost, takový prostě bambus je. Bylo prokázáno, že bambusové textilie zabíjí 70 % bakterií i po 50 vypráních. Díky tomu je bambusový ručník vhodnou volbou do školy. Děti ho mohou bez problémů nechat mokrý ve skříňce, a přesto se v něm nebudou množit bakterie.

Vyžadují nějakou speciální péči?

Před prvním použitím by se měly vyprat společně s jemným prádlem. Nedoporučuje se používání aviváže, protože ta má tendenci blokovat mini mezírky mezi vlákny a tím se snižuje savost. Žádná jiná specifika bambusové ručníky nemají.

Kde se dají sehnat?

S výhodnou cenou je má v sortimentu e-shop Rodinnebaleni.cz. Prozkoumejte sekci bambusové ručníky akce a určitě si vyberete. Ceny nejsou o moc vyšší než u jiných materiálů ručníků, užitná hodnota je ale výrazně lepší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *