Tipy a rady

3 tipy pro příjemnější bydlení v obývacím pokoji

Sedací souprava je základ

Pokud máme trávit svůj volný čas v obývacím pokoji, jistě chceme sedět na něčem pohodlném. Ne na dvacet let staré sedačce, ze které nás jen bolí celé tělo. Velikost i vzhled pohovky musíme přizpůsobit celkovému vzhledu, ale i velikosti obývacího pokoje. Pokud máte malý obývák, volte raději jednoduché a menší kusy, naopak se vyhýbejte mohutným a velkým sedačkám. Dobře vám může posloužit i sedačka z modulů, kdy si jich můžete koupit tolik, kolik využijete a následně je můžete i snadno přemísťovat. Křeslo kupte až ve chvíli, kdy budete mít jistotu, že se spokoje vleze a nebude překážet.

Zbytečně velká obývací stěna

Mohutné obývací stěny, které zabraly kus místnosti, dávno vyšly z módy. V současnosti jsou modernější variantou jednoduché obývací stěny, které se skládají z několika skříněk a polic. I tento výběr přizpůsobte velikosti prostoru. Někde se hodí skříně, jinam stačí jedna skříňka pod televizi a k ní už jen několik polic a drobnosti. Vždy vybírejte s menších kusů nábytku a kombinujte i s otevřenými kusy (například policemi), které prostor opticky „nezadusí“.

3 tipy pro příjemnější bydlení v obývacím pokoji

Konferenční stolek

Typ a velikost stolku přizpůsobte tomu, kolik věcí na něj budete odkládat. Design byste měli vybírat s ohledem na sedačku, ale i další prvky v obýváku. Velmi moderní jsou stolky, které se skládají ze dvou kusů. Kdy je jeden z nich větší a druhý, který je menší, zasunete v případě potřeby pod ten první.

3 tipy pro příjemnější bydlení v obývacím pokoji

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *