Tipy a rady

5 užitečných tipů od zkušených návrhářů

1. tip: Promyšlené osvětlení

Návrháři zjišťují, že dokonce i nejtypičtější interiér může vypadat nudně a levně bez slušného osvětlené. Osvětlení dodá interiéru vzdušnost a nový rozměr. Vsaďte proto jako odborníci na výrazné osvětlení. Zavěšené lustry od stropu až téměř nad stůl, stojaté lampy nebo drobné lampičky oživí každé bydlení.

 

tipy od návrhářů

2. tip: Požádejte o pomoc přírodu

Nevíte, jak vytvořit dokonalou harmonii barevného schématu v interiéru? Nevíte, zda správně kombinujete odstíny barev? Vyhledejte pomoc přírody! Jasně nám ukazuje, které barvy společně vypadají dobře. Od stromů přes vodu, oblohu, barvu zvířat až po všechen život na Zemi. Příroda nám dává své rady a inspiraci na každém koutu. Prohlédněte si ji dobře, až příště budete přemýšlet nad tou správnou kombinací barev.

tipy od návrhářů

Stejné je to i u výběru textur. Dřevo, písek, kožešina, len. To vše můžete správně využít a zakomponovat do svého útulného bydlení. Stačí být více vnímavý.

3. tip: Nezapomeňte na umění

Nic neoživí váš interiér tak, jako krásný, originální obraz. Jedná se o jedinečný kousek v designu, který je schopen poskytnout prostoru tu správnou atmosféru. Navíc správně vybraný obraz a jeho umístění v interiéru může posloužit jako jasný akcent a silný bod zaostření, který je z hlediska designu velice důležitý. Samozřejmě ne příliš.

 

tipy od návrhářů

4. tip: Nešetřete na obývacím pokoji

To samozřejmě neznamená, že by měl každý kousek obývacího pokoje volat do světa, kolik stál. Znamená to, že levný nábytek příliš rychle ztratí svůj vzhled. Je lepší ušetřit na množství nábytku, než na jeho kvalitě. Minimalismus je velice moderní. Nakonec je to obývací pokoj, který je srdcem a “tváří” vašeho domova. Podle něj může každý posoudit váš vkus dokonce i charakter.

tipy od návrhářů

Mimochodem, odborníci doporučují vsadit na křesla – je to opravdu stylové řešení.

5. tip: Neodsuzujte tapety

Neodsuzujte tapety jelikož ty moderní, to je úplně jiné sousto. Jejich design je velice rozmanitý, originální a tak zajímavý, že vás překvapí a uchvátí. A co je nejdůležitější, je to skvělá příležitost, jak vytvořit jedinečný interiér.

tipy od návrhářů

Zdroj fotografií: unsplash.com, essentialhome.eu

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *