Tipy a rady

Čemu se nevyhýbat, když si zařizujeme bydlení?

Pohodlí nadevše

Všechny trendy současnosti se začínají zaměřovat na to, aby bylo bydlení především pohodlné. To znamená konec nepohodlných designových pohovek, umělých materiálů a chladu. Právě naopak jsou oblíbené přírodní materiály, zemité tóny a útulnost.

Čemu se nevyhýbat, když si zařizujeme bydlení

Jednoduchost a dostatek světla

Méně znamená více, a to i co se interiérů týče. Prim teď hraje dostatek světla, prostoru a zemité tóny, které jsou oživeny veselejšími barvami. Moderní je i nábytek světlých barev – bílá, béžová či světle šedá dnes hýbou světem.

Zelená, růžová a korálová

Barvy, které jsou v tomto roce oblíbené, jsou růžová, modrá, zelená a korálová, která byla společností Pantone vyhlášena barvou roku 2019. Tyto výrazné barvy jsou jako stvořené na dekorace a doplňky, například ty textilní. Polštářky, přehozy či deky, chybu neuděláte.

Čemu se nevyhýbat, když si zařizujeme bydlení

Příroda a zemité tóny

Lidé čím dál více tíhnou k přírodě. A to i co se interiérů týče. Kromě zemitých tónů a přírodních materiálů to jsou i motivy listí či trávy kdekoliv v bytě. Dále pak dostatek zeleně v interiéru nebo v podobě vertikální zahrady.

Trend jménem Hygge

Pojem Hygge se v posledních měsících objevuje snad všude. Tento trend pochází z Dánska, kde jde o pohodový životní styl, který se prolíná nejen do osobního života, ale i toho, jak budeme bydlet. Tento styl hledá prostor pro odpočinek, relaxaci a eliminuje rušivé elementy.

Květinové vzory

Tento trend potěší všechny romantické duše – květinové vzory jsou stále trendy a jen tak z módy nevyjdou. Závěsy, polštáře, povlečení nebo ubrusy mohou být pokryty těmito krásnými motivy.

Zeleň v bytě nesmí chybět

Vzhledem k návratu k přírodě není divu, že je kladen velký důraz na dostatek zeleně v interiérech. Ať už v malých květináčích rozmístěných na policích nebo ve formě vertikální zahrady.

Čemu se nevyhýbat, když si zařizujeme bydlení

Zdroj: pexels.com

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *