Tipy a rady

Chodba je ozdobou bytu nezapomínejte na ni!

Malá či velká chodba?

chodba

Ať už máte malou či velkou chodbu je to jedno. I tak je stále součástí vašeho domova a je třeba jí věnovat péči a také ji sladit s nejnovějšími trendy jako jsou barvy, osvětlení či dekorace a nábytek.

 

chodba

 

Pokud máte menší chodbu vybírejte spíše světlejší barvy na stěny i na nábytek. Místnost se tak opticky zvětší a vy si nebudete připadat jako ve škatulce. Použít můžete také velké zrcadla, které prostor opticky zvětší.

 

chodba

 

Naopak pokud máte na chodbě více prostoru zkuste sáhnout po moderní šedé barvě nebo vzorových tapetách, i když s nimi opatrně, ať to nepůsobí moc bláznivě. Bohatě postačí jedna menší stěna, kterou potapetujete, ideální je stěna na které máte umístěné věšáky či botníkovou sestavu.

Správné osvětlení pro chodbu

chodba

Nezapomeňte také na správném osvětlení. Při výběru dbejte na to, aby světlo nebylo úplně bílé, ale ani moc žluté, místnost by pak mohla vypadat dost pochmurně. Vybírat můžete jak stropní osvětlení, tak i stolní lampy, které prostor zajímavě oživí. Volte pěkné designové kousky, které mohou sloužit zároveň jako zajímavé dekorace chodby.

Ten správný nábytek

chodba

V každé chodbě, ať je velká nebo malá, nesmí chybět botník, do kterého můžete schovat všechny vaše boty. Botník vybírejte s ohledem na místnost. Pokud máte větší zvolit můžete pěkný velký botník. Do menších místností volte menší botníky, které sice moc bot neuschovají, ale nebudou opticky zmenšovat místnost. Pěkně vypadají také botníky zavěšené na stěně.

 

chodba

 

Dobrou volbou je botníková sestava, kdy máte jak prostor pro boty, tak i prostor pro kabáty či deštníky. Většina jich má také zrcadlo, což je velice praktické, zvláště pro ženy, které neodejdou do práce, aniž by se nezkontrolovaly v zrcadle. Nemusíte nutně kupovat nový botník či skříňky, postačí i dřevěné bedýnky, je však třeba je dobře sladit s ostatním vybavením a dekoracemi v chodbě.

Výzdoba a doplňky v chodbě

chodba

Dozdobit si svůj vstupní prostor můžete pomocí různých doplňků. Pěkné jsou přehozy na pohovce, či malém křesílku umístěném někde v rohu. Vázy s květinami na botníku nebo nějaká velká na podlaze.

 

chodba

 

Pěkně vypadají obrázky zavěšené v různých kompozicích na stěnách. Mohou to být vaše rodinné fotografie či umělecká díla. Inspirace je na vás. Tak se nebojte. Chodba je místnost jako každá jiná ve vašem domě. Dejte ji také trochu života a trendů.

Zdroj fotografií: pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *