Tipy a rady

Jak na moderní a nadčasové bydlení

Hledejte inspiraci

Inspirujte se po celém internetu, najděte si fotografie a hledejte, dokud nenajdete to pravé. Mělo by to zároveň odrážet vaší osobnost, měl by to být váš styl a hlavně, abyste se cítili doma jako doma.

 

moderní bydlení

Méně je někdy více

A právě tato fráze by se měla uplatňovat v bydlení. Nepřekombinujte! Člověk snadno sejde z cesty a udělá krok vedle. Pokoj by měl být zařízen maximálně dvěma druhy dřeva, vše by mělo být sladěné. Jeden kov, jeden styl, jeden vzor…

 

moderní bydlení

 

Držte se minimalismu! Vzdušné prostory působí luxusně. Není třeba příliš nábytku, přehnaně poliček a skříní. Pokud se budete držet tohoto hesla i v záležitosti majetku (osobních věcí), nebudete potřebovat tolik úschovného prostoru. Přeplněný prostor by mohl působit pro někoho až stísněně.

Čisté bydlení nikdy nevyjde z módy

Při každém nákupu dekorací si položte otázku, zda je tato serepetička něco, co nutně potřebujete. Není to jen další věc, kterou posadíte na poličku a bude se na ni držet prach? Protože si upřímně řekněme, komu by se to chtělo dennodenně umývat a čistit?

 

moderní bydlení

Vyhněte se také prostorům, kde byste shromažďovali nepořádek. Ať už v mezeře za skříní, v komodě, do které není vidět nebo v malé šatně… nedovolte, aby vám v bytě kynuly věci, které už dávno měly být někde úplně jinde. Potřebujete to? Je to nutné to shromažďovat? Pročistěte knihovnu i kumbál.

Zvolte jednoduché barvy

Bílá, šedá a černá jsou klasika, která neomrzí. Doporučili bychom vám výmalbu ve světlých barvách, které pokoj opticky zvětší a projasní. Jestliže barvy zdí, podlahy a nábytku budou jednoduché (jednobarevné, bez vzorů), můžete se více vyřádit na dekoracích a malých nepatrných detailech. Ty můžete měnit v závislosti na náladě a momentálních trendech. Nábytek, pokud bude jednoduchý, bude nadčasový.

moderní bydlení

Pokud však toužíte po něčem trochu odvážnějším, ale přesto jednoduchém, zdi můžete také obohatit o zajímavě poskládané poličky, které budou různě šikmé a samozřejmě designové. Nemusíme mluvit pouze o poličkách, ale třeba i o stole nebo skříni. Zůstaňte u jednoduchých barev, jelikož tyto různé zajímavé tvary jsou již samy o sobě neobvyklé.

Oživte své bydlení o extravagantní kousky

Jak jsme již napsali v předchozím bodě, pokud základ bude jednoduchý, vyřádit se můžete na detailech. Tyto detaily mohou být odvážnější, pokud si troufáte. Můžete zvolit například velmi extravagantní lampu nebo lustr zajímavého tvaru, který oživí i tu nejnudnější místnost. V případě, že by byt byl již přeplácaný, pak byste si tento kousek rozhodně nemohli dovolit. Milujete umění? Sáhněte po obrazu s abstraktní malbou. Ta dodá bílé zdi šmrnc.

 

moderní bydlení

 

Hledejte a co vás zaujme a bude to láska na první pohled – to bude to pravé.

 

Zdroj fotografií: pexels.com, pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *