Tipy a rady

Jak si zařídit Shabby chic byt

Pastelové barvy hrají svou roli

Shabby chic byt

Při zařizování interiéru v tomto stylu se držte palety světlých pastelových barev. Světle růžová a podobné barvy to však nutně být nemusí. Sáhnout můžete po světle šedé, krémové, bílé či světle žluté či zelenkavé barvě. Pro začátek třeba postačí vymalovat stěny na bílo a doladit interiér pomocí Shabby chic barev a doplňků.

Starý nábytek i moderní kousky

Shabby chic byt

Tento styl kombinuje staré s novým. Nevyhazujte tedy starý nábytek po babičce, ale přetvořte jej v nový Shabby chic doplněk. Ovšem i v původním nátěru bez úprav bude vypadat krásně. Stačí ho jen dobře zakomponovat a doladit doplňky. Ono v tomto stylu je totiž také klasickým prvkem patina, čím starší nábytek tím lepší nábytek.

Romantické vzory

Shabby chic byt

Shabby chic styl využívá textilie všude kde to jen jde. Dekorační polštáře, ubrusy, závěsy, nebesa nad postelí, křesla pohozená dekorační přikrývkou, plédy, koberečky prostě vše je zde uplatněno. Pokud jste milovníci patchworku zkuste si vytvořit tyto krásné romantické textilie použitím zbytků látek ladících barev. K tomuto stylu se hodí vzory jako ptáčci, puntíky či květinky.

Nádherná aranžmá

Shabby chic byt

Nezapomeňte také na živé květiny, ze kterých si uděláte nádherná aranžmá do překrásných váz. Hodí se růže, pivoňky nebo třeba tulipány či levandule.

Koupelna jako z konce 19. století

Shabby chic byt

Typickým prvkem pro koupelny v Shaby chic stylu jsou vany na nožkách s krásným romantickým závěsem. Pokud máte malou koupelnu nezoufejte, postačí když svůj sprchový kout obohatíte alespoň romantickým závěsem třeba s puntíky a místo klasického moderního nábytku si pořídíte krásný Shabby nábytek.

Shabby doplňky

Shabby chic byt

Správným doplňkem tohoto stylu je také křišťál a porcelán. Nádherné křišťálové lustry, vázy nebo skleničky. Čajový servis z pravého porcelánu s krásnými vzory. Nezapomeňte vše krásně vystavit do vitrín. Hodit se však budou také historické doplňky jako jsou obrazy, starožitné hodiny či dekorační sošky. Projděte obchody či bazary. Jistě narazíte na spoustu krásných kousků, které oživí váš interiér.

Zdroj fotografií: pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *