Tipy a rady

Jak vybrat bytového designéra

Designér, to není pouze rozmístění nábytku a dekorací

Hodně lidí si ještě stále myslí, že interiérového designéra nepotřebují, protože si svůj domov dokáží zařídit sami. To je dost možná pravda, ale pokud si na pomoc přizvete interiérového designéra, budete mít své bydlení nejen dle svého vkusu (protože právě jím se designér řídí, nezařizuje nic tak, aby se to líbilo jemu a vám ne), ale i bez chyb, kterých byste si sami nevšimli. Nemluvě o správné ergonomii, která vám bydlení značně usnadní. Víte například, jak daleko by měla být pohovka od vaší televize? Nebo to, jak by měla být seřazena kuchyně tak, aby vám neztěžovala vaši práci?

Jak vybrat bytového designéra

Jak vybrat správného designéra

Služby interiérového designéra se vám nebudou hodit jen ve chvíli, kdy budete potřebovat vybavit svůj domov. K ruce vám může být i před samotnou koupí bytu, kdy vás upozorní na dispozice, na něž byste se měli zaměřit, bude vám schopen říct, co se do prostoru vleze a co ne, pomůže vám s dispozičním řešením, ale i s rozmístěním nábytku.

Bytového designéra si nikdy nevybírejte pouze podle ceny. Ne vždy platí, že nejdražší je to nejlepší, ale i naopak – to nejlevnější také nemusí být ideální. Při výběru dbejte hlavně na pozitivní reference, ukázky vizualizací a realizací a to, jak na vás daná osoba působí.

Jak probíhá práce s designérem?

Jako první si musíte nějakého designéra najít. Na první schůzku si připravte nějakou inspiraci na to, co se vám líbí, ukažte styl, který vás zajímá. Můžete zmínit i oblíbené barvy, co rádi nemáte, jakými prostory disponujete. Designér vám poté vytvoří první návrhy, které spolu prodiskutujete. Proberete osvětlení, podlahové krytiny, výmalbu, rozmístění nábytku i rozvržení místnosti. Pokud to bude možné, je lepší vzít designéra do daných prostor, aby vše viděl i živě. Kromě velkých věcí, kam patří rozvržení světel a zásuvek pro elektrikáře, vám designér pomůže i s dekoracemi a doplňky.

Zdroj: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *