Tipy a rady

Nábytek z nevyužitých věcí, aneb zkrášlete si váš interiér

A co si můžete vyrobit z nevyužitých věcí? Zde je přehled těch nejzajímavějších tipů.

Kufry po babičce, co se hromadí na půdě

Asi každý má doma nějaký starý kufr, který už nepoužívá, jelikož jsou dnes ty na kolečkách. Jsou pohodlnější při cestování a tak se nám na staré kufry práší na půdě. Vdechněte jim nový život a udělejte z nich třeba pěkný noční stolek.

 

stare-kufry

 

Ze starých cestovních kufrů je také velmi pěkný odkládací stolek.

 

stary-kufr

Vdechněte nový život starému žebříku

Žebřík nemusí nutně jenom sloužit na stavbu nebo na zahradu. Může z něj bít dobrá police na knížky, květiny nebo dekorace.

 

zebrik-nabytek

 

zebrik-nabytek

 

Můžete jej také využít jako věšák na oblečení. Určitě tento tip oceníte, pokud jste se právě dnes chystali jít kupovat novou šatní skříň. Proč ji kupovat za 4 000 Kč když ji můžete mít za 200 Kč a nebo zadarmo?

 

zebrik-police

 

Žebřík můžete také využít jako krásnou závěsnou dekoraci. Když jej přivážete na provazy, které připevníte ke stropu, můžete na něj zavěsit fotografie, květiny nebo dokonce nádobí ve vaší kuchyni. Získáte tak rychle nový úložný prostor. Žebřík můžete natřít do požadované barvy a tak bude součástí celého prostoru.

 

zebrik

Co se starými dveřmi?

Bourali jste staré dveře a vyměňovali je za nové? Tak je určitě nevyhazujte! Později byste toho mohli litovat. Staré dveře se totiž dají velmi kreativně využít jako skvělé a užitečné věci do vašeho bytu. Může z nich udělat třeba krásný paravan.

 

paravan

 

Můžete z nich udělat úložný prostor na vaše věci pro práci na zahradě. Tam se bude hodit i jejich starý vzhled.

 

dvere

 

A co takhle knihovna ze starých dveří? To také nezní špatně. Šikovný kutil si jistě poradí.

 

knihovna

 

Chybí vám doma stůl, ale máte jedny staré dveře po ruce? Pak je použijte a vyrobte si z nich krásný závěsný nebo klasický stůl. Pokud vaše dveře mají nerovnosti, snadno je odstraníte, když na dveře položíte kus skla stejných rozměrů.

 

dvere-stul

 

Dveře můžete použít i na výrobu konferenčního stolku. Bude přesně podle vašich představ a navíc má dostatek místa pro noviny nebo časopisy.

 

dvere-stolek

 

Dívejte se okolo sebe na procházce

Pokud často chodíte na procházku do lesa, pak se určitě dívejte okolo sebe. Najdete tam spoustu krásných věcí, které se dají využít i v bydlení, jako třeba nádherné kousky spadených větví.

 

Pozor! Nikdy větve neřežte! Berte jenom ty spadené.

 

Větve vám pak může posloužit jako šatní tyč na zavěšení ramínek s oblečením a nebo také jako druhá police, když není místo pro stejnou.

 

vetev-vesak

 

police

 

Můžete si z ní udělat také pěkný pojízdný stolek.

 

stolik

 

Šuplíky, šuplíky

Pokud máte přebytek také starých šuplíků, pak si z nich můžete udělat novou originální knihovnu. Staří je pěkně naskládat na sebe a přivrtat, aby pevně držely.

 

supliky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *