Finance

Nebankovní půjčka a její hrozby

Půjčujte si u bank!

Ačkoliv ani u bankovní společnosti nemusí být úvěr bez háčku, tak je nutné dodat, že banka vždy poskytuje úvěry v mezích zákona a poctivě. Nedá se ani říci, že by všechny nebankovní společnosti byly podvodné a jednali nekorektně, je třeba však zvýšené pozornosti a opatrnosti.

Banka zjistí z příjmů a výdajů, zda budete schopni půjčku bezproblémově splácet. Zatím co nebankovní společnosti nebudou požadovat tyto údaje a vy se poté dostanete do svízelné situace (ta může vyústit až v lichvu). Vydejte se tou správnou cestou!

Jak poznat podvodnou společnost

  • Poskytovatel je fyzickou osobou a chybí mu povolení poskytovat půjčky.

  • Poskytovatel nemá adresu sídla společnosti, popřípadě když je adresa psána, si ji vždy vyhledejte, zda vůbec existuje.

  • Poskytovatel slibuje hory doly za minimum námahy. Když je něco až moc dobré, pak je v tom nějaký háček.

  • Vždy si najděte na internetu recenze lidí, které již mají s touto společností zkušenosti.

  • Jak vypadá inzerát? Chybí v něm podstatné informace? Jsou v něm pravopisné a stylistické chyby? Pak je to podezřelé.

Na co si dávat pozor

nebankovní půjčka

Povětšinou je kámen úrazu splácení půjčky v těchto nebankovních společnostech. Člověk, který nerozumí právním záležitostem, by tak mohl snadno naletět. Přizvěte si na pomoc někoho, kdo vám pomůže a pečlivě čtěte každý detail smlouvy pro jistotu i víckrát! Nepodepisujte bezhlavě vše, co vám strčí pod nos.

Poplatky za půjčku a další náležitosti spojené s jejím zpracováním mohou být až nepřiměřeně velké, oni se snaží vydělat samozřejmě co nejvíce!

Velkou pozornost věnujte také sankcím za porušení pravidel dlužníka! Klasickým fíglem je například situace, že věřitel dlužníka natolik zmate, že zapomene splatit již první splátku a nastávají sankce, které jsou opravdu vysoké. Věřitel dostává větší částky za sankce při nesplácení, než by dostával za úroky spojené se splácením půjčky.

Dávejte si obzvlášť pozor na poznámky, které jsou psány malými až nečitelnými písmy. Zde se nachází většinou právě to nejdůležitější! Nenaleťte na tuto metodu!

Zdroj fotografií: https://unsplash.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *