Tipy a rady

5 důvodů, proč investovat do dražší klimatizace


1. Vysoká celoroční účinnost sníží provozní náklady

Chcete-li využívat klimatizaci po celý rok, pak byste měli rozhodně volit splitovou klimatizaci, která je daleko účinnější než klimatizace mobilní. I jednotlivé splitové klimatizace ale mají odlišnou energetickou účinnost. Klimatizace Daikin jsou zárukou nejvyšší celoroční účinnosti na trhu. Splňují tak i požadavky nízkoenergetických domů. Při chlazení i vytápění dosahují účinnosti až A+++. Této vysoké účinnosti dosahují mj. díky technologii řízení invertorem, která snižuje spotřebu energie až o 30 %.

2. Využití po celý rok

 

klimatizace daikin perfera min

Přestože si klimatizaci pořizujeme zejména proto, aby v létě během parných dní ochladila vzduch v místnosti, můžete ji v zimě využít také k vytápění. S důrazem na vytápění byla navržena například klimatizace Perfera, která o 14 % rychleji vytopení interiér na požadovanou teplotu, ohřeje podlahu a po dobu 30 minut simuluje sálavé teplo, takže poslouží i jako krbová kamna. Moderní klimatizace se také postarají o čistý vzduch, takže přinesou úlevu především jedincům trpícím astmatem nebo alergiemi. Kvalitní filtry dokážou zachytit i nepříjemné pachy nebo nebezpečné chemické látky. Některé klimatizační jednotky navíc regulují vlhkost vzduchu v místnosti. Díky tomu budete mít doma dokonale příjemné prostředí pro práci, odpočinek i zábavu.

3. Maximální domácí pohodlí

 

Klimatizace jdou s dobou, proto byste měli vybírat z novějších modelů, díky kterým se zbavíte starostí o příjemné prostředí ve vaší domácnosti. Jednoduše je totiž přes chytrou aplikaci propojíte s vaším mobilním telefonem či tabletem a teplotu v místnosti můžete regulovat odkudkoliv i mimo domov. Místnost tak bude s předstihem vyhřátá či vychlazená na optimální teplotu. Výjimkou není ani možnost hlasového ovládání.

Klimatizace Daikin jsou také vybaveny prostorovým čidlem, které zaznamená přítomnost osob v místnosti, takže proud vzduch nasměruje do míst, kde se zrovna nikdo nenachází. A pokud čidlo zjistí, že je pokoj prázdný, automaticky se přepne do úsporného režimu.

4. Velmi tichý provoz

 

Čím levnější klimatizace, tím je také zpravidla hlučnější. Zatímco standardní klimatizace dosahují průměrné maximální hlučnosti 40–50 dB(A), což lze přirovnat k dešti nebo tichému hovoru, dražší špičkové klimatizace je možné přepnout do režimu tichého provozu, kdy se jejich hlučnost pohybuje jen kolem 19 dB(A), což si můžete zkontrolovat v této tabulce hlučnosti. Hlasitost jejich provozu je pak srovnatelná s šelestem listí nebo šepotem v knihovně. Jejich chod tak nebude rušit spánek vás ani vašich sousedů.

5. Designový vzhled

 

Určitě si nepřejete, aby zařízení dělalo vašemu interiéru či domu ostudu. Naštěstí jsou ale na trhu i moderní klimatizace, které za svůj design získaly dokonce řadu ocenění. Vybírat navíc můžete z více barevných provedení, takže jednotku lépe sladíte s fasádou domu nebo nábytkem v místnosti. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *