Finance

Aktuální sazby hypoték

Vše na jednom místě

Jakmile se řekne hypotéka, napadá nás vysoká suma peněz, kterou budeme splácet po mnoho let. Většinou si lidé půjčují několik milionů korun, jež se zaváží splatit během nejčastěji dvaceti až třiceti léty. To, kolik přeplatíme, se dovíjí od rychlosti splácení, od toho, zda můžeme zdarma činit mimořádné vklady a snižovat dluh skokově a další. Velký vliv má i úroková sazba.

Aktuální sazby hypoték jsou dostupné na internetu a díky finančním portálům je můžete najít hezky na jednom místě. Srovnání hypoték přehledně a srozumitelně, aniž byste museli vynaložit jakékoli úsilí. Hypoteční kalkulačka vám zodpoví nejdůležitější dotaz – která z hypoték je pro vás ta nejvýhodnější.

Co musíte udělat

Abyste se dozvěděli, co obnáší jednotlivé hypotéky online, vyplníte pár základních informací. Je to účel hypotéky, částku, jak dlouho chcete splácet, dobu fixace úroku, PSČ a telefonní číslo. Pak už stačí kliknout na buton „Ukázat srovnání“ a prohlédnout si požadované informace. Počítá se samozřejmě s aktuálními informacemi, můžete spolehnout na to, že jsou uvedené sazby hypoték platné.

Bez hypotéky se bohužel většinou neobejdeme, pokud chceme vlastní bydlení. Vždy ale jednejte s rozmyslem. Počítejte s tím, že je potřeba nechat si měsíčně nějakou rezervu na nenadálé situace, že jde o závazek na mnoho let a musíte být schopni splátku měsíc co měsíc zaslat. Je dobré se u banky zeptat i na to, zda je možné požádat o odklad splátek, příp. jak se u ní řeší neschopnost splácet a zda je potřeba se proti tomuto riziku připojistit.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *