Nezařazené

Čištění fasády zvládnete sami, obrátit se ale můžete i na odborníky

Negativní vlivy na stav fasády

Ačkoli není stav fasády pro bezpečnost staveb zase tolik důležitý, jedná se o první věc, která je vidět. Proto byste se o vnější stěny budov měli náležitě starat, neboť negativní vliv může mít hned několik faktorů. Na stavu fasády se mohou podílet přírodní jevy (prach, silný vítr, krupobití) i důsledky lidské činnosti (smog, saze, kyselé deště). Z tohoto krátkého výčtu je patrné, že nejvíce trpí vnější stěny staveb především ve větších městech, kde na ně působí nejvíce negativních faktorů.

Čištění fasády svépomocí má své limity

V současné době je možné k čištění fasád použít nejrůznější čisticí prostředky, které vám pomohou zbavit se několik typů nečistot (především mechu, řas a plísní). S jejich pomocí a s pomocí mechanického čištění (ideálně tlakové myčky neboli wapky) se lze nečistot zbavit opravdu efektivně. Na druhou stranu je třeba zvážit, zda se neobrátit na odborníky, kteří mají mnohaleté zkušenosti, a navíc především u výškových budov se nevystačíte pouze se žebříkem, ale zapotřebí je profesionální vybavení.

Profesionální čištění fasád

Aktuálně se je možné obrátit na mnoho odborných firem, mezi které patří např. společnost Biotec, jež se mimo jiné zaměřuje na čištění fasád domů po celé České republice. Můžete si tak zajistit profesionální odstranění atmosférických i organických nečistot prakticky ze všech typů staveb. Používány jsou přitom nejen kvalitní čisticí prostředky, které si můžete pořídit i sami, ale také profi vybavení. Díky plošině je např. možné pracovat ve větších výškách, a to i tam, kde není přístup ke zdroji elektrické energie.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *