Zahrada

Jak a podle čeho vybírat kované ploty

Výhody kovaného plotu

Výběr nového plotu je velkým krokem, protože se počítá s tím, že vydrží ideálně co nejdéle. Zároveň musí splňovat několik důležitých kritérií. Úlohou pořádného plotu je funkční ohraničení pozemku a ztížení vniknutí nezvaných hostů. Dále je potřeba přemýšlet nad praktickou údržbou. V této oblasti kovové ploty vynikají, protože nároky na údržbu mají minimální i po mnoha letech. Takový plot tím pádem vydrží bez problémů i po mnoho desetiletí, což je velký rozdíl hlavně v porovnání s běžnými variantami z pletiva či dřeva. Aby však bylo možné využít všech výhod kovaného plotu, je potřeba zvolit správného dodavatele a výrobce.

Dlouhá životnost a elegantní vzhled

Velkými přednostmi, které určitě stojí za vyzvednutí u kovaných plotů, jsou dlouhá životnost a krásný vzhled. Kromě klasického tvaru a variant ze standardní nabídky si totiž můžete nechat vyrobit vlastní plot zcela na míru. Díky tomu se bude perfektně hodit k vaší nemovitosti a stane se výrazným designovým prvkem. Ostatně kované ploty se hodí víceméně ke všem druhům staveb od těch klasických až po moderní s čistými liniemi a hranatými tvary. Tmavá barva kovu působí elegantním dojmem a příjemným bonusem mohou být jemné ozdoby. Použitý kov je speciálně ošetřen, takž nevyžaduje žádnou údržbu, a přesto si zachovává svůj vzhled a kvalitu i po letech. Odolnost je podpořena také díky kombinaci s kamennou či betonovou podezdívkou.

Zvolte osvědčenou firmu s tradicí

Protože kované ploty vydrží po mnoho let, rozhodně se vyplatí dát si práci s hledáním nejvhodnějšího výrobce a dodavatele. V ideálním případě by mělo jít o jednu firmu. Důraz na kvalitu je totiž potřeba klást při výrobě i samotné realizaci. Společnost zabývající se kovanými ploty s více než dvaceti lety tradice dokáže nabídnout dostatek zkušeností. V prvním kroku získáte návrh nového plotu, který je nezávazný a zdarma. Určitě se také podívejte na modelové řady a výběr dalších doplňkových ozdob, ať zkusíte plot co nejvíce sladit s domem a pozemkem. Pro opravdu náročné zákazníky je připravena možnost vytvoření vlastního kovaného plotu na míru v atypickém tvaru či velikostech. K plotu a bráně je navíc možné dodělat ladicí zábradlí a další kované doplňky podle potřeby.

U kvalitního plotu je potřeba myslet nejenom na objednání, ale i na vlastní montáž. Ta je u kovaných plotů poměrně náročnější, protože zahrnuje i vytvoření pevné a správně provedené podezdívky. Z toho důvodu nabízí výrobce kompletní dodávku včetně zajištění stavebních prací. Díky tomu je možné opravdu garantovat výslednou kvalitu a dosáhnout perfektního výsledku.

Nezapomeňte na ladící bránu

Ke každému plotu je potřeba vybrat také kovanou bránu. Ta může být buď posuvná, či křídlová. Samozřejmostí je využití i moderních technologií, jako je například dálkové ovládání. Kované brány zvolte ideálně ve stejném stylu s plotem, ale dobře může fungovat i více zdobené provedení pro pomyslné zvýraznění vjezdu na pozemek. Využitím kompletních služeb specialistů na kované ploty si ušetříte mnoho starostí a máte jistotu, že je myšleno na všechny možné funkční i estetické detaily. I díky tomu budete jistě s novým plotem spokojeni i po mnoha letech, během kterých bude spolehlivě sloužit.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *