Tipy a rady

Jak doma uspořádat večírek bez zbytečných starostí

Nic si zbytečně nekomplikujte

 

Jídlo na večeři objednejte třeba z fastfoodu. K odeslání pozvánky na večírek použijte třeba sociální sítě nebo mobilní aplikaci. Neobtěžujte se s vytíráním podlahy. Zkrátka, pokud existuje cokoliv, díky čemu pořádání večírku bude méně stresující, klidně to udělejte.

 

Jídlo

 

Prakticky každý má rád jídlo. Bez ohledu na to, jaký druh večírku pořádáte (pokud nejde o kolektivní protestní hladovku), zahrňte do programu nějaké jídlo. I když je to jen pytlík brambůrků v misce. Nebo v sáčku. 

 

Udělejte jednu věc dobře a ulehčete si život ve všem ostatním

 

Každá párty ukázaná na Pinterestu má jeden milion úžasných detailů. Ale kdo se s tím chce piplat? Vyberte jednu věc, na kterou se zaměříte, ať už je to jídlo dekorace nebo aktivity. A pak se snažte všechno ostatní sami sobě ulehčit (náročná aktivita na přípravu? snadné jídlo. Epesní dekorace? Žádné aktivity). Nemusíte se za každou cenu udělat vše dokonale.

Používejte papírové nádobí

 

Ochránci životního prostředí se asi zamračí a uživatelé Pinterestu pravděpodobně lapají po dechu, ale představte si, že je celá party uklizena pět minut po odchodu posledního hosta? Pak se cítíme se šťastní, že jsme se rozhodli uspořádat večírek. Navíc je k dispozici tolik hezkých papírových produktů

 

Postarejte se o správné klimatické podmínky

 

Jedná se o jeden z nejzábavnějších tipů na pořádánína večírku, ale není nic horšího, než si uvědomit, že se na párty klepete zimou nebo se naopak rozpouštíte ve vedru. Snažte se topit, využít klimatizaci nebo správným způsobem větrat.

 

Pozvěte ty správné lidi

 

Naučte se nezvat každého, koho znáte, na jednu párty. Tak se vyhnete pocitu osobní zodpovědnosti, že se má každý s každým bavit. Pokud máte nějaké tiché přátele, kteří nejsou soutěživí, možná nejsou ti praví na kvízový večírek, ale můžete s nimi počítat třeba na večírek s něčím kreativním.

 

Nechte si pomoci od ostatních

 

Pokud se lidé nabízejí přinést přílohy k jídlu, pomoci s přípravou  nebo přijet s velkým stohem papírových talířů, určitě je to nechte udělat. Možná budete mít pocit selhání, ale nakonec budete rádi, když budete mít čas vyluxovat, protože vás někdo ušetří zběsilého krájení rajčat na salát. A lidé se rádi cítí užiteční.

 

Nastavte očekávání a nepodceňte přípravu

 

Většina lidí si moc neužije „večírek“, který nakonec skončí jako parta lidí, kteří sedí a mluví. Ujasněte si, co se bude na párty dít. Například pokud chcete uspořádat večírek deskových nebo karetních her, je jasné, že budete potřebovat samotné hry, ale kromě toho byste si měli udělat čas a přečíst si na některé internetové stránce jasně vysvětlená pravidla

 

Dejte jídlo tam, kde chcete, aby byli lidé

 

Pokud dáte jídlo do kuchyně, budou tam všichni. Pokud tedy chcete mít všechny v obýváku, připravte jídlo do této místnosti. A podobně postupujte, když chcete, aby se připravený program odehrával třeba na zahradě.

 

Nezapomeňte, že lidem někdy stačí, že jsou prostě spolu

 

Někdy se stane, že si předem připravíte nějakou hru nebo jinou aktivitu, ale než začne, všichni se baví a vypadá to, že se ani nikomu nechce přestat si povídat a místo sledovat film nebo hrát deskovou hru. Pokud se vámi připravené aktivity staví do cesty tomu, aby se lidé dobře bavili, prostě je přeskočte.

 

Jakmile lidé dorazí, užívejte si svou akci

 

Toto je zásadní pravidlo, jak být dobrým. Neomlouvejte se za nedostatek dekorací ani nezmiňujte, že jste chtěli mít tři druhy dezertů, ale měli jste čas upéct jen dva, ani nepoukazujte na to, že jste nestihli zamést či vytřít. Nikdo nechce mít pocit, že vás vámi pořádaný večírek, večeře nebo akce stresuje. Dejte lidem pocit, že jste rádi, že je tam máte.

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *