Zahrada

Jak promyslet rozšíření užitné plochy domu s pomocí zimní zahrady

V první řadě je nutné zvážit, na kterou světovou stranu budete zimní zahradu orientovat. Pokud přistavujete, možností asi nemáte tolik. Nejlepším řešením je východ nebo západ, případně jihovýchodní a jihozápadní směr. Pojmenování „zimní zahrada“ vás může svádět k jižní straně, která by vám v chladném období pouštěla dovnitř co nejvíce světla. To je sice pravda, ale při dnešních vysokých teplotních průměrech byste zahradu zbytečně vyřadili z provozu na několik měsíců.

Výroba zimních zahrad

Stejně tak není vhodná ani severní orientace, na takovou zimní zahradu se vám slunce téměř nedostane. Pokud je však sever jediná možnost, nemusíte stavbu zimní zahrady ani tak zavrhovat. V takové zahradě si můžete třeba zřídit kancelář a odpadne problém se slunečním svitem, který od práce spíše rozptyluje. Existuje také ohromné množství rostlin, kterým se daří ve stínu. Určitě se vyplatí zkonzultovat s odborníkem, kam zimní zahradu situovat vzhledem k účelu, k jakému vám má primárně sloužit.

Ideální materiál a problémy s vlhkostí

Celková koncepce zimní zahrady závisí na tom, zda si přejete vytvořit prostor pro práci nebo pro relax, zda chcete samostatnou místnost, nebo zahradu propojit s obývacím pokjem. I problémy s orientací zahrady jsou řešitelné díky nejnovějším dostupným technologiím zasklení. Klíčové je najít kvalitního dodavatele, který vám doporučí nejvhodnější konstrukční řešení. I přílišnému přehřívání nebo tepelným únikům se dá dnes předcházet použitím materiálů s perfektními izolačními vlastnostmi.

Byla by to vůbec zahrada, pokud bychom v ní nepěstovali rostliny? Zeleň dodává zimním zahradám útulnost, ale také logicky i vlhkost. Proto je potřeba promyslet důmyslný větrací systém, který umožní větrat co největšími plochami v kratších, ale častých intervalech. Stejně tak vytápění. Bude napojeno na centrální topení? V tom případě musí mít vlastní termostat. Řešení je mnoho, jde jen o to, zvolit to nejideálnější pro vás.

Zimní zahrady - výroba

Nechte si udělat zahradu na míru, máte o starost méně

Existují firmy, které vám dodají předchystanou zahradu určenou k instalaci svépomocí. Takový systém však nebude respektovat individuální potřeby vašeho rodinného domu. V opačném případě je ideální volbou zakázková výroba zimních zahrad. Výrobu zahrad na míru zajišťuje třeba firma Abev. Veškeré detaily prokonzultujete s odborníky a na základě toho se teprve začne připravovat výroba zimní zahrady, která přesně respektuje vaše přání a specifika domu.

Abev: výroba zimních zahrad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *