Krby a vytápění

Jak snadno a rychle změnit vzhled vašeho interiéru

Vyměňte všechny textilní dekorace

Závěsy, koberečky či polštářky dokáží prostor vizuálně dost zaplnit. A pokud ještě k tomu spolu neladí, nebo dokonce překáží, není už nad čím přemýšlet. Vyměňte je, nebo je rovnou vyhoďte. Pokud však kobereček potřebujete z praktických důvodů, vyberte si nejdříve ten. Teprve potom k němu dolaďte závěsy, záclony a nakonec i polštářky. Nechce si však v prostoru opravdu jen ty textilní doplňky, které potřebujete.

Vneste do místnosti světlo

Pokud máte pocit, že jsou prostory vašeho bydlení příliš stísněné a každé ráno z nich na vás padne deprese, je možné, že máte doma málo světla. Ale i malé místnosti s malými okny mohou být prosvětelné a pozitivně působit na vaší duši.

Pomocí zrcadel a lesklých ploch docílíte optického zvětšení a prosvětlení vašeho obytného prostoru. Zdroj: Pixabay.com

Například vhodně umístěné zrcadlo nebo jiné světle lesklé plochy dělají s interiérem divy. Odraz světla opticky zvětší prostor a ještě ho prosvětlí. Nezapomeňte na světlé a hřejivé barvy nábytku, jako je bílá, béžová, světlé dřevo atd. Pokud máte starší nábytek, můžete jej přemalovat speciálními barvami. Namalovat světlými barvami můžete i stěny, tmavé odstíny prostor zbytečně zmenšují.

Vyhoďte zbytečné dekorace

Jakákoliv místnost může zcela zaniknout pod nánosem různých dekorací, figurek, suvenýrů z cest. Pokud k nim nemáte velký citový vztah, určitě se jich zbavte. Zbytečně se na nich usazuje prach. Nechte si jen ty, které jsou vašemu srdci opravdu blízké a určete jim stálé místo ve vašem interiéru. Jedině tak vyniknou a vám se bude lépe bydlet a snadněji uklízet.

Zútulněte interiér elektrickým krbem

Pokud vám chybí trochu toho tepla, který domovu dává krb s ohněm, nemusíte zoufat. Elektrické krby se vizuálně posunuly hodně dopředu, nedělají špínu, ani dým a k jejich instalaci stačí jenom elektrická zásuvka, takže je směl umístíte i do pronajatého bytu.

Díky elektrickému krbu se vaše obydlí změní v útulný domov. Zdroj: Klarstein

Na výběr máte řadu zajímavých designů. Vyberete si, pokud zrovna ladíte své bydlení do venkovského stylu, ale i pokud jste se právě rozhodli pro moderní minimalistický interiér. Kromě toho elektrické krby slouží také jako zdroj tepla. Takže pokud nemáte dořešené topení v obýváku, nebo v ložnici, mohou vám s tím pomoci.

Nezapomínejte na tapety

Chtěli byste mít v obýváku imitaci cihlové zdi? S tapetami to není problém. Přitom se ještě před pár lety zdálo, že tapety jsou už dávno za zenitem. Problémem byla jejich náročná instalace, ale tato doba je dávno pryč. Dnes je možné vybrat si, případně se i nechat vyrobit na míru nejrůznější druhy a vzory tapet, které se snadno nalepí, ale i sundají.

Tapetami můžete polepit jenom jednu stěnu a váš příbytek bude hned vypadat jinak. Zdroj: Bigstockphoto.com

Tapety ve chvilce zcela změní váš interiér, i když je použijete jenom na jednu stěnu, nebo její část. V tomto směru jsou asi nejlepší vliesové tapety. Nejenže poskytují širokou škálu různých dekorů, dokonce i 3D vzorů, ale snadno se lepí i dávají ze stěny dolů.

Dalších změn můžete docílit sjednocením květináčů na vašich rostlinách, přemalováním černých kovových zárubní na bílo, nebo polepením starého nábytku zajmavými polepy. Uvidíte, že váš domov se změní k lepšímu a vám se bude zase o něco lépe bydlet.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *