Pohovky a křesla

Jak vybrat rozkládací pohovku? Věnujte pozornost těmto faktorům.

Mechanismy rozkládacích pohovek

Srdcem každé rozkládací pohovky, kterou lze přeměnit na lůžko, je rozkládací mechanismus. V současné době se vývojáři předhánějí v tom, kdo nabídne praktičtější skládací systém. Velmi oblíbené jsou pohovky s výsuvným úložným prostorem, který slouží jako podstavec pod matraci. Díky jednomu výsuvu vznikne široké lůžko připravené zajistit pohodlný spánek.

modern,navy,blue,corner,sofa,,couch,with,extended,mattress,for

Druhým běžným typem jsou pohovky, které umožňují sklopení opěradla a vytvoření široké plochy na spaní. Trendovým řešením jsou také takzvané Click Clack pohovky. Ty mají speciální konstrukci, která ohýbá jednu velkou matraci do podoby pohovky. Po rozložení se matrace rozloží a vytvoří postel. Jejich nevýhodou je vysoké namáhání matrace, a tedy potenciálně kratší životnost.

render,of,3d,contemporary,living,room,interior,and,modern,furniture

 

Který typ je pro vás nejlepší?

Při výběru nejvhodnějšího skládacího mechanismu myslete na velikost svého obytného prostoru. Pokud máte pohovku přímo u zdi, bude nejlepší volbou konstrukce s matrací, která se vysouvá zpod sedadla. Pokud se pohovka nachází uprostřed místnosti a je za ní dostatek místa, můžete se rozhodnout i pro varianty s polohovatelným opěradlem.

Jednoduše se ujistěte, že rozkládání a skládání vyžaduje co nejmenší námahu. Pravděpodobně nechcete každou noc stěhovat polovinu nábytku, abyste si mohli rozložit postel.

Design podle vašeho vkusu

S moderními rozkládacími pohovkami nemusíte dělat kompromisy mezi designem a praktičností. Nezáleží na tom, zda máte obývací pokoj zařízený v moderním, industriálním, rustikálním nebo skandinávském stylu. Můžete si vybrat model, který dokonale zapadne do vašeho obytného prostoru. A to nejen z hlediska designu, ale také barev a materiálů.

Moderním trendem jsou rozkládací pohovky s vyššími nožičkami a netradičním čalouněním v pastelových barvách – zelené, modré, hnědé nebo krémově žluté. Taková pohovka poskytne nejen pohodlí při spaní nebo sledování televize, ale také rozzáří interiér.

Praktický tip: Pokud chcete rozkládací pohovku, která splňuje všechna vaše přísná kritéria, zkuste ji vyhledat například na portálu Biano. Nabízí několik možností filtrování produktů podle barvy, materiálu, stylu designu a mnoha dalších parametrů. Svou vysněnou pohovku najdete rychle a za nejlepší cenu!

A co optimální rozměry?

Pozornost věnujte také lůžku. V ideálním případě by mělo být alespoň 2 metry dlouhé a 180 cm široké. Na takové posteli se mohou pohodlně vyspat dva dospělí, aniž by trpěli nebo se tlačili. Pokud máte menší obývací pokoj, možná budete muset udělat nějaké kompromisy. Pokud však plánujete na pohovce spát pravidelně, rozhodně neberte pohodlí při spaní na lehkou váhu.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *