Postele a matrace

Jak zařídit ložnici, která bude místem odpočinku a relaxace

Kvalitní postel je základ

Abyste se dobře vyspali je třeba mít správnou a kvalitní postel. Netřeba utrácet tisíce. Stačí si jen vybrat správnou výšku i materiál, který je kvalitní a dlouho vydrží.

jak zařídit ložnici

Stejně tak i matrace musí být kvalitní. Existuje pět typů tvrdosti. Každá je vhodná pro někoho jiného. Například první typ matrace je extrémně měkký a ocení jej převážně lidé s nižší hmotností. Při výběru hodně rozhoduje také materiál. Můžete si vybrat z pěnové, kokosového vlákna nebo třeba ovčího rouna. Na výběr je však mnohem více druhů. Nic nepokazíte, pokud si ji přímo na místě vyzkoušíte. Lehnete si na ni do své oblíbené polohy a vyzkoušíte, jak se vám na ni leží.

jak zařídit ložnici

Nebojte se do kvalitní matrace investovat o trochu víc. Přece jen se chcete každé ráno budit ve skvělé formě, aby i vaše výsledky přes den za to stály. Pokud zvolíte špatně moc dobře nevyspíte a vaše výkony v práci tak budou také vypadat.

Polštářky, přehozy a další textilie

Při zařizování ložnice dbejte na sladění doplňků. Vše by společně mělo tvořit útulný prostor. Doplňky, přehozy a ložní povlečení vybírejte spíše v pastelových a jemných tónech, které nejsou nikterak agresivní a pomohou vám se uvolnit a vychutnat si odpočinek. Velice moderní jsou béžové, světle hnědé či šedé odstíny barev.

jak zařídit ložnici

Do módy však opět vstoupily také vzory. Krásné jsou drobné vzory květin, proužky či puntíky, které se do ložnic hodí.

jak zařídit ložnici

Také závěsy mohou dodat pokoji úplně jiný nádech. Inspirujte se bytovými katalogy, jak mají zařízené ložnice. Na většině z nich jsou závěsy sladěny s ostatními textiliemi a pokoj tak vypadá mnohem více elegantně a útulně.

Stěny a jejich výzdoba

Než se pustíte do malování ložnice, měli byste si první zjistit, jaké tóny na vás působí lépe. Zda studené nebo teplé a teprve podle toho vybrat vhodnou barvu. I tu byste však měli sladit se zařízením pokoje, jen tak bude působit ložnice tím správným dojmem.

jak zařídit ložnici

Moderní jsou také vzorované tapety, ovšem neměl by s nimi být vytapetovaný celý prostor. Ideální je jedna větší stěna třeba za postelí.

Kam s oblečením

Mnoho z vás bere ložnici také jako místo, kde si uskladňuje své šatstvo. Napadlo vás však někdy, že nemusí být ve vaší ložnici pouze skříň? Nejčastěji používané oblečení může také vyset na zavěšené větvi od stromu, ozdobné tyči nebo na věšácích, které jsou mnohem praktičtější, než němí sluhové.

jak zařídit ložnici

Taková zavěšená tyč nebo věšák pak může být také skvělým doplňkem, který ložnici oživí.

Bez nočního stolku ani ránu

Neodmyslitelnou součástí ložnic jsou také noční stolky. Kam jinam byste si odkládali knihu, mobil nebo budík? Pokud nemáte nic proti kreativitě, můžete sáhnout i po extravagantnějších kouscích nebo zkusit vlastní noční stolek pomocí DIY nápadů, kterými se to na internetu jenom hemží.

jak zařídit ložnici

Zdroj fotografií: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *