Tipy a rady

Jak zatočit s chlupy po mazlíčcích v interiéru

Mít domácího mazlíčka je jistě úžasné. Máte kamaráda, který vás nikdy nezradí. Kamaráda, který vás vždy po příchodu z práce nadšeně pozdraví. S pobytem mazlíčka v našem domově se ale pojí i následný úklid, jenž musí být o to důkladnější než v domácnosti, kde žádný pes ani kočka nejsou. Máte doma svého mazlíčka? V tom případě se inspirujte našimi radami.

Jak zatočit s chlupy po mazlíčcích v interiéru

Jak se zbavit chlupů po mazlíčkovi?

Psí chlupy se objevují nejčastěji na sedačce nebo křesle. Tyto plochy lze vyčistit poměrně jednoduše s gumovou rukavicí. Tu navlhčete a přejíždějte s ní po ploše, kterou chcete chlupů zbavit. Chlupy nevhazujte do toalety, mohlo by dojít k jejímu ucpání. Co se týče chlupů na podlaze, volte gumový smeták, který na sebe chlupy lepit nebude – na rozdíl od toho klasického, který je ke všemu i rozvíří. Při čištění vysavače chlupy navlhčete, díky tomu se nerozvíří. Čistěte nejen sáčky (nádobu), ale i filtry.

Jak dostat chlupy z oblečení?

Ať už se snažíme jakkoliv, chlupům na oblečení se vyhnout nelze. Některé materiály chlupy přitahují více, jiné méně. První pomocí na odstranění chlupů na oblečení by měl být lepicí váleček, kterým stačí oděv přejet a chlupy se na jeho lepicí část přichytí. Na podobném principu lze použít i klasickou izolepu, zabere vám to však mnohem víc času. Pokud prádlo dáte do sušičky, chlupy se odlepí samy. Stejně tak to funguje i s lidskými vlasy na oblečení. Nezapomínejte však ani na pravidelné česání vašeho mazlíčka.

Jak zatočit s chlupy po mazlíčcích v interiéru

Zápach domácnosti v přítomnosti mazlíčka

Velkým problémem, když máme doma svého mazlíčka, může být zápach. Za první pomoc lze považovat posypání postiženého místa sodou. Patří sem zejména pohovka, tenisky i bunda – někdy si mazlíček náš šatník bohužel může plést s toaletou. Po půl hodině sodu vysajte. Poté si můžete vytvořit roztok octa a vody v poměru jedna ku jedné a vše znečištěné pokapejte. Mimo jiné lze zakoupit i speciální čisticí prostředky určené pro tyto případy.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *