Tipy a rady

Jaká je úspora tepelného čerpadla s fotovoltaikou?

Tepelné čerpadlo a fotovoltaika = dokonalá synergie

A jaká je úspora, pokud si pro váš dům zvolíte kombinaci fotovoltaiky a tepelného čerpadla? Tato nejmodernější kombinace zařízení vám při efektivním využívání může zajistit až 80 % úspor za energie. Tepelné čerpadlo napájené fotovoltaikou se postará nejen o úsporné vytápění domu, ale i ohřev užitkové vody, vody v bazénu či v létě chlazení domácnosti. Vaše domácnost se tak stane energeticky soběstačnou s výrazným ulehčením pro vaši peněženku. S dotačními programy je to ještě snadnější, pojďme se na ně podívat.

 

Získejte dotace pro vaše vytápění

Dotační programy výrazně podporují nákup obou zařízení do vaší domácnosti – tepelného čerpadla i fotovoltaické elektrárny. Dotace Nová zelená úsporám umožňuje získat dotaci 35 000 – 175 000 Kč na fotovoltaické solární systémy a na tepelné čerpadlo je podpora ve výši 25 000 – 100 000 Kč. Získat lze až polovinu celkových nákladů na výměnu topného systému, nejvíce se pak vyplatí, co nejkomplexnější opatření na snížení energetické náročnosti domu. Zajímavá pro vás také může být kombinace programů Nová zelená úsporám a Kotlíkové dotace.

Pro získání dotace jsou stanoveny podmínky, jedna z nejdůležitějších z nich je, že o dotaci musíte žádat jakožto vlastník nemovitosti, která je zkolaudovaná jako rodinný dům nebo jako objekt určený k bydlení. Žádat můžete kdykoliv během procesu výměny vašeho otopného systému, jak před zahájením, v průběhu nebo až po dokončení instalačních prací.

Energie budoucnosti

Naše planeta, ale i státní regulace si žádají čím dál ekologičtější způsoby vytápění budov, aby se snižovaly emise vypouštěné do ovzduší. Ropa a tuhá paliva jako je uhlí nejsou budoucností pro naše děti. Správným směrem, kterým se již vydala i společnost Tenaur, jsou obnovitelné zdroje jako je sluneční záření.

 

Energii získávanou ze slunečního záření využívá fotovoltaická elektrárna, která následně může dodávat energii pro tepelné čerpadlo. Tepelné čerpadlo využívá taktéž přírodní zdroje, jelikož sbírá zbytkové teplo ze země či okolního vzduchu. Který přírodní zdroj tepelné čerpadlo využívá záleží na typu systému. Kombinace fotovoltaické elektrárny a tepelného čerpadla pak zajišťuje stálý a stabilní zdroj energie pro váš dům s minimálními náklady.

 

Jak získat fotovoltaiku a tepelné čerpadlo?

Pro získání obou zařízení pro váš dům se obraťte na společnost Tenaur s. r. o., která je členem Skupiny ČEZ. Společnost Tenaur zajišťuje dodání, odbornou instalaci, nastavení zařízení i kompletní servisní služby včetně online monitoringu. Nabízí nadstandardní prodloužené záruky a instalace na míru. Pokud si nevíte rady s podáním žádosti o státní dotaci, Tenaur vše zařídí za vás. Společnost Tenaur s.r.o. má za sebou již tisíce úspěšných instalací a spokojených zákazníků, staňte se jedním z nich.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *