Okna a dveře

Jaké jsou možnosti při volbě dveřních výplní?

HDF desky

První možností jsou dřevěné výplně do dveří. Nejčastěji se používají takzvané HDF modely, což jsou dřevovláknité desky, které se vyznačují velkou odolností a pevností, tudíž jsou ideální zejména pro bytelné vstupní dveře. Vzhledem ke své struktuře mají velmi dobré tepelně izolační vlastnosti a vydrží mnohem déle nežli jiné dřevěné výplně do dveří, jako jsou dřevotřísky apod.

Laminát

V současnosti se namísto dřeva aplikují stále častěji moderní HPL laminátové výplně dveří. Jsou levnější, tudíž dostupnější pro větší množství zákazníků. Kvalitně vyrobený laminát se vyrábí za vysokého tlaku. Díky tomu je následně mimořádně odolný a nevadí mu kontakt s vodou a vlhkostí. Jako uživatelé na tomto druhu výplní do dveří oceníte nenáročnou údržbu. Laminátové výplně dokážou umně imitovat klasické dřevěné materiály.

 

Hliník

Atraktivní variantu, jež se náramně hodí hlavně pro moderní domy, představuje dveřní výplň z hliníku. Tento produkt je sice zpravidla dražší nežli laminát, má však perfektní vlastnosti z hlediska tvarové stálosti. Navíc se dnes dá pořídit v mnoha barevných verzích, takže dveřní výplně bez problémů zapadnou do celkového vyznění každé domácnosti.

Sklo

V interiérech se namísto robustních a pevných materiálů dá použít přeci jen křehčí, zato však elegantnější řešení v podobě skleněné výplně do dveří. Sklo se dá různě tvarovat, takže vaše dveře lze obohatit o dekorativní prvky a ornamenty, což ještě zvýší atraktivitu místností vašeho bytu či rodinného domu. Skleněná výplň navíc přispívá k prosvícení tmavých pokojů, čímž dochází k jejich optickému zvětšení, proto je ideální zejména do menších bytových jednotek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *