Bytový textil

Jaké jsou znaky kvalitního přehozu na postel? Máme pro vás 3 tipy jak ho rozeznat.

Jak vybrat kvalitní přehoz?

Nikdo nechce kupovat zboží, které by sloužilo pár týdnů. Vědět, na co se zaměřit, když vybíráme mezi přehozy na postel, je důležité. Jen tak brzy nespráskneme ruce nad hlavou s tím, že jste investovali do něčeho, co stojí za „starou bačkoru“.

Prvním znakem kvalitního přehozu je kvalitní a stálobarevný materiál. V ložnici nedojde u přehozu k častému ušpinění, přesto požadujme materiál, který nebude plný žmolků, nezmění barvu, nevytahá se hned po prvním vyprání. Přehoz může mít mnoho podob. Může být prošívaný, nebo být vyroben z pružného či pevnějšího materiálu, z bavlny nebo něčeho chladivějšího, ale klidně i z úpletu.

 

Podíváme-li se na dětské přehozy na postel, ty budeme prát určitě častěji. Děti často pijí a jedí nejen u stolu, ale i v posteli, a tady již nám kvalitní materiál, který odolá jak praní, tak dovádění dětí na posteli, určitě přijde vhod.

Druhým znakem spolehlivého přehozu je dokonalé zakončení. Ať už bude ozdobné nebo ne, nesmí docházet k tomu, že z přehozu vykoukne výplň, začne se párat a podobně.

Třetím znakem kvalitního přehozu je jeho stabilita. Je důležité, aby z postele nesjížděl, jakmile se jej dotkneme. Zvláště majitelé domácích mazlíčků, by byli z takového přehozu nejspíš nešťastní.

Krásné přehozy dvou tváří

Mezi kvalitními přehozy můžete najít i oboustranné přehozy na postel, které umožní měnit atmosféru ložnice dle vaší aktuální nálady. Jsou ale skvělé také pro ty, kdo se nemůžou rozhodnout, který přehoz se jim líbí nejvíc. A ideální jsou i v případě, když chcete přehozem někoho obdarovat, a nejste si úplně jisti, který vzor, barva nebo sytost barev by se dotyčnému líbil nejvíc. 

 

Přehozy patří ke krásným doplňkům každé ložnice i dětského pokoje. Chraňte svou postel před prachem, znečištěním, a zároveň zkrášlete interiér místnosti tak, abyste se do ní rádi vraceli a trávili v ní čas.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *