Tipy a rady

Kupujeme šatní skříň

Je to kus nábytku, se kterým jste v přímém kontaktu denně,  a kde jsou uložené vaše nejosobnější věci a oblečení. Ukážeme vám, jaké jsou možnosti,  a poradíme s výběrem šatní skříně, která vám bude sloužit dlouhé roky.

Jsou dva základní směry, kterými se můžete vydat. Je jím rozhodnutí pro sériově vyráběné šatní skříně nebo rozhodnutí pro skříň vyrobenou na zakázku. Jaké jsou pro a proti?

Skříň ze sériové výroby

Skříň z řetězců jako je XXXLutz, Moebelix nebo Sconto je oproti skříni vyráběné na míru nepoměrně levnější (ikdyž to také nemusí být vždy pravda, viz dále). Navíc při nákupu můžete dále ještě ušetřit díky cashbacku a slevovým kuponům třeba na Moebelix.cz. Nízká cena jde však obvykle ruku v ruce s nižší kvalitou. K výrobě skříní jsou využity
levnější materiály a kvůli sériové výrobě je možné, že vaše skříň nebude mít
všechny součástky, něco nebude sedět na svém místě nebo zkrátka jakýkoliv jiný
problém s nekvalitním zpracováním.

Dalším aspektem je prostor, kam budete svoji skříň umisťovat. Pokud je cílový prostor poměrně symetrický a nevyskytují se v něm žádné neobvyklé výběžky či zúžení, je šatní skříň ze sériové výroby možné bez problémů umístit. Horší situace nastává v případě atypických interiérů, kde jsou nutné úpravy skříní ze sériové výroby a cena za pořízení se tak může rázem
zvýšit.

Skříně ze sériové výroby jsou vhodné pro symetrické prostory a pokud potřebujete akutně úložný prostor, aniž byste trvali na dlouhověkosti pořizovaného nábytku.

Skříně ze Švédska

Řeč je o skříních z Ikea. Abychom byli přesní, nejde ani tak o skříně, ale spíše o úložné boxy, které jsou poměrně hezky zpracované, aby zapadly do jakéhokoliv designu interiéru. Pokud jste se ještě s úložnými boxy a příčkami z Ikea nesetkali, jedná se o umělohmotné či textilní
boxy, do kterých můžete uložit své oblečení a uspořádat je do jakési provizorní šatní skříně. Toto řešení je hezké levné a někdy i hezké. Pokud tedy potřebujete utratit co nejméně peněz a zároveň se spokojíte s provizoriem, může se jednat o řešení pro vás!

Skříně na míru


Skříně na míru jsou vhodným řešením, pokud si můžete dovolit zaplatit za nábytek vyšší částky a hlavně pokud po svém nábytku chcete mnohaletou výdrž. Skříně na míru jsou obvykle dobře řemeslně zpracované a nestane se vám, že by některé části k sobě zkrátka nepasovaly. Zároveň se jedná o vhodné řešení, pokud potřebujete skříň umístit v mimořádně malém nebo atypickém prostoru, v takovém případě se může stát, že úprava sériově vyráběné skříně bude finančně podobně náročná, jako skříň vyrobené přímo na zakázku.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *