Krby a vytápění

Má smysl topit olejovými radiátory?

Pokud vlastníte chatu nebo chalupu, případně starší dům či byt, kde není úplně dořešené vytápění, určitě byste si rádi s příchodem podzimu občas trochu přitopili. Najít vhodné řešení vytápění bývá někdy docela výzvou. Na výběr máte klasické konvektory, nebo moderní infrapanely. Nezapomínejte ale také na olejové radiátory. Mají řadu výhod a možná že budou dobrým řešením právě pro vaši nemovitost. 

Jednoduché používání

Řada lidí si ještě pamatuje na nevzhledné, velké, těžké olejové radiátory, které se prodávaly v minulosti, a tak o nich většinou ani nepřemýšlí. Ale moderní doba s sebou přinesla vylepšení i pro tento druh topení a olejové radiátory 21. století vás překvapí svou subtilností, možností jednoduchého přemístění a moderním ovládáním. Existují i tenké olejové radiátory, které je možné umístit na zeď.

V podstatě je stačí připojit do elektrické energie, ta zahřeje termální olej, kterým je přístroj naplněný.

  • Jeho teplota zahřívá okolní vzduch, ale nevysušuje ho, jako některé jiné druhy topení.
  • Olej není palivem. To znamená, že pokud zrovna nedojde k nějakému nechtěnému úniku, nikdy ho nemusíte doplňovat.
  • Velkou výhodou také je, že nejsou hlučné, jak tomu třeba bývá u konvektorů, v kterých jsou ventilátory, kterými proudí ohřívaný vzduch.

Olejový radiátor rychle vyhřeje místnost a hřeje dlouho i po jeho vypnutí. Zdroj: Bigstockphoto.com

Úspora energie

Moderní olejové radiátory jsou překvapivě energeticky šetrné. Všechna energie která se spotřebuje, je totiž použita na vyhřátí radiátoru. Ten zůstává dlouho výhřevný i po jeho vypnutí. K energetické šetrnosti přispívají také termostaty, které si můžete nastavit podle vašich potřeb, nebo asistent proti přehřátí

Dobré pro zdraví

Díky tomu, že nevysušují vzduch a nevíří prach, nejsou moderní olejové radiátory zdraví škodlivé. Některé konvektory, které víří vzduch a tedy i prach v něm, mohou být pro astmatiky, nebo alergiky učiněným zlem.

Olejové radiátory jsou tak vhodným řešením do ložnic. Můžete jej však také využít jako přídavné topení v kancelářích, nebo v dílně či garáži.

Je libo moderní, nebo retro design? Z nabídky současných olejových radiátorů si vybere každý. Zdroj: Electronic-star.cz 

Stále bezpečnější

Řada lidí se také bojí, že se o olejový radiátor snadno spálí. Olejový radiátor sice není tak bezpečný jako třeba infrapanel, ale zase není zcela horký, jako jiné typy radiátorů. I přesto si dejte pozor, aby se kolem něj netočily malé děti. Vždy jej také zapojte rovnou do zásuvky, ne do prodlužovačky.

Moderní olejové radiátory vás překvapí svou subtilností a výhřevností. Zdroj: Electronic-star.cz

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *