Okna a dveře

Milujete svůj domov? Pořiďte si bezpečnostní dveře!

Bezpečnostní dveře ochrání majetek i osoby uvnitř objektu

Představa, že by někdo cizí vnikl do jeho domu či bytu, není nikomu příjemná. Nicméně mnozí přesto podceňují bezpečnostní opatření. Přitom vytvořit ze svého obydlí pomyslný opevněný hrad, do kterého se násilím nikdo jen tak snadno nedostane, není nijak náročné. Jedním z nejdůležitějších kroků je instalace bezpečnostních vstupních dveří. Zejména v bytech se drtivá většina zlodějů dostane do vnitřních prostor právě jimi. A i když k vloupáním nejčastěji dochází v okamžiku, kdy je objekt zcela opuštěný, někteří lupiči se nezdráhají vniknout do domu či bytu v noci. Spoléhají na to, že obyvatelé spí; pokud ale některého probudí hluk a střetne se s nezvaným hostem, mohou být důsledky fatální. Chcete-li chránit nejen majetek, ale i zdraví a životy všech, kdo s vámi sdílí domácnost, bezpečnostní dveře jsou pro vás nezbytností. A opatřit je můžete i rodičům a prarodičům.

Bojíte se požáru? Volte protipožární dveře

Požár může vzniknout v důsledku elektrického zkratu, častěji je ale jeho příčinou lidská chyba. Stačí zapomenutá zapnutá žehlička při odchodu do práce, neopatrná manipulace s otevřeným ohněm či kousek žhavého z cigarety odklepnutý na koberec. Když si necháte nainstalovat protipožární bezpečnostní dveře, výrazně snížíte riziko, že váš byt vyhoří.

Bezpečnostní dveře sníží náklady na pojištění

Bezpečnostní dveře výrazně snižují pravděpodobnost vloupání. Pojišťovny to dobře vědí, proto vám v případě, že jimi vybavíte své obydlí, rády poskytnou slevu. Přes bezpečnostní dveře se totiž drtivé většině zlodějů proniknout nepodaří.

Nezapomeňte na kukátko a certifikovanou cylindrickou vložku

Kukátko je drobné a nenápadné. Právě ono vám ale pomůže zjistit, kdo stojí za dveřmi. Jedná-li se o neznámou osobu, se kterou jste si nesjednali schůzku, rozhodně ji nepouštějte dovnitř. Certifikované bezpečnostní cylindrické vložky jsou zase nezbytným doplňkem všech bezpečnostních dveří. Pořiďte si tu s označením 3. nebo 4. bezpečnostní třída. Běžný zloděj si s ní jen tak neporadí.

Kvalitní kování dodá každým dveřím odpovídající styl

Nové dveře si zaslouží i nové dveřní kování. Při jeho výběru se rozhodně neomezujte. Zvolte typ, jehož design se vám opravdu líbí. Zároveň ale dbejte na to, aby se jednalo o kvalitní výrobek s dlouhou životností. A máte-li na domácnost málo času, upřednostněte povrchovou úpravu, jíž nebude třeba pravidelně leštit. Pokud je vašim cílem dosáhnout opravdové harmonie, slaďte kování se stylem svého domu. A samozřejmě k němu pořiďte odpovídající kliku. Chcete-li, můžete kromě ní koupit i madlo na dveře.

Toužíte po dostatku prostoru? Řešením jsou posuvné dveře

Máte malý byt, ve kterém bojujete o každý centimetr místa? Nebo vám posuvné dveře prostě učarovaly, protože dodávají místnostem vzdušnost? Instalace je snadná a rychlá, budete ovšem potřebovat stavební pouzdra.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *