Tipy a rady

Moderní střechy se vším všudy aneb pusťte se do rekonstrukce

Prvním krokem rekonstrukce střechy totiž je spočítat a zjistit, zda staré krovy unesou novou střešní krytinu. Pokud ne, je třeba vyměnit i celou konstrukci. K tomu dochází i v případě, že je staré dřevo napadené dřevokazným hmyzem. V dřívějších dobách se na to tolik nedbalo, dnes je samozřejmé dřevěné konstrukce chemicky ošetřovat nejen proti škůdcům, ale i chorobám.

Zateplení střechy vám také ušetří

Pokud vás čeká oprava střechy, rozhodně ji spojte i se zateplením. Dnes se sice nejvíce zateplují fasády, ale právě střechou uniká velké množství tepla. Tepelná izolace střechy dokáže dosáhnout úspor v řádech desítek procent a v letních měsících zase dovnitř nepustí tolik tepla.

U šikmých střech se zateplení tradičně realizuje izolací vkládanou mezi krokve a pod krokve, ovšem ze západu k nám přišla rovněž nadkrokevní izolace. Ta je nyní považována za moderní a odborníci vám ji pravděpodobně doporučí, protože zajišťuje lepší odvětrání střechy. U plochých střech se vychází ze stavu střechy.

Nechte si do střechy instalovat střešní okna či světlíky

Když už se rozhodnete pro rekonstrukci střechy, zvažte, zda by se vám nehodilo jí přivést do interiéru trochu více světla. Způsobů je několik, nemusíte rovnou nechat instalovat střešní okna. Dobrou možností jsou také střešní světlíky, jimiž je možné přivést světlo do prostor, kde chybí okna, typicky třeba do chodby.

Co bude nejlepší ve vašem případě, vám však nejlépe poradí odborníci. Na střechy Praha a okolí se specializuje firma Střechy Novák s.r.o. Kontaktujte ji co nejdříve. Zima se sice blíží, ale možná rekonstrukci střechy ještě stihnete. Nebo budete mít do jara aspoň dostatek času vše naplánovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *