Bazény, sauny, vířivky

Na co si musíme dát pozor při výběru nadzemního bazénu?

Jak velký bazén chceme? Menší nebo raději větší?

Bazén vybíráme zejména podle našich vlastních potřeb, ale také dle nabídky trhu a vlastních finančních možností. Mezi nejoblíbenější nadzemní bazény patří bazény s nafukovacím horním kruhem. Jde o bazény menších rozměrů, které však k vašemu osvěžení a hrátkám vašich dětí naprosto stačí. Pokud si přejete v bazénu plavat, ale nechcete si kupovat dlouhý zapuštěný bazén, můžete si do svého menšího bazénu pořídit protiproud.

Nevad nám, že se budeme moct koupat jen během léta?

Nadzemní nafukovací bazény mají oproti zapuštěným bazénům jednu nevýhodu. Tyto bazény jsou vhodné k letnímu koupání, kdy se chcete osvěžit. Jestliže vám však nevadí, že tento bazén nebudete moct využívat i během zimy, jde o ideální volbu pro vás.

Jak hluboký bazén nám bude stačit?

Hloubka bazénu by se měla řídit zejména našimi vlastními potřebami. V případě, že máme malé děti, nám bude stačit ideálně mělčí bazén, pokud budete v bazénu trávit svůj čas i vy, můžete pořídit hlubší kousek. Jestliže toužíte po hlubokém nadzemním bazénu, měli byste si vybrat pevnější bazén se vzpěrami.

Jak vybírat typ filtrace?

To, zda zvolíte do svého bazénu pískovou či kartušovou filtraci, se řídí tím, jak velký bazén máte. Kartušová filtrace je ideální k bazénům do průměru 3,66 metru. Písková filtrace je kvalitnější a výkonnější, proto ji volte do bazénů od průměru pěti metrů. K pískové filtraci pak můžete připojit i ohřev vody, což například u kartušové filtrace neuděláte.

Na co si musíme dát pozor při výběru nadzemního bazénu?

Měli bychom koupit bazénové příslušenství zvlášť? Nebo jako součást bazénového setu?

Jestliže se rozhodnete pro koupi kvalitnějšího nadzemního bazénu, můžete si vybírat z převážné většiny, která nabízí jako součást bazénu i nějaké příslušenství, kde najdete ochrannou plachtu, filtraci, ale i podložku pod bazén či schůdky. Levnější bazény jsou pak bez příslušenství, nebo si jej můžete přikoupit zvlášť. Jestliže koupíte bazénové příslušenství od stejného výrobce, ušetříte si starosti s tím, když vám něco nebude sedět.

Zdroj: pixabay.com

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *