Zahrada

Ploty tahokov jsou hitem pro oplocení moderních novostaveb

Jaké dnes máme možnosti, pokud jde o oplocení?

Klasická drátěnka je nejlevnějším, ale i nejméně estetickým řešením. Alespoň branku a bránu se pak snažíme řešit úhledněji, ale pak se nám zas tyto dva zvolené styly poperou. Drátěnku je vhodné používat tam, kde k plotu volíme živý plot a chceme, aby byl úhledně zeleným z obou stran. Drátěnka zajistí oplocení, než plot naroste, a je též jištěním, pokud v některých částech prořídne. Nezapomeňte však za plotem nechat dostatek vlastního pozemku, aby plot nerostl na pozemek cizí nebo nezabíral místo na chodníku. Dokonce i údržbu plotu byste měli provádět optimálně ze svého pozemku.

Jinou možností jsou celozděné ploty z tvárnic. Vypadají pěkně, materiál lze sladit s domem. Jsou však nákladné. Taktéž mohou malý pozemek nadměrně zastínit či jej opticky zmenšit. Zděné části, podezdívku a vyzděné sloupky lze kombinovat s různými výplněmi. Tradičně s dřevěnými plaňkami, svařovanými jekly, popřípadě s kovaným plotem. Pokud se bavíme o oplocení k moderním stavbám, je nutné volit ty nejméně zdobné designy a oprostit se od rustikálních či historizujících prvků.

Svařované jekly se dají použít i na kompletní oplocení s kovovými sloupky. Bez výplní nám však na pozemku nezajistí soukromí. Je dobré volit výplně. Možností jsou dřevěné či kompozitní výplně nebo též tahokov – velice zajímavý materiál, který zcela zásadně pozvedne plot po designové stránce a perfektně se hodí i k hypermoderním stavbámPloty tahokov jsou dobrým řešením i pro případy, kdy z vnitřní strany plánujeme k plotu výsadbu živého plotu nebo kvetoucích keřů, ale nechceme, aby prorůstaly skrz plot. Tahokov tomu umí z velké části zabránit. Využijeme to na malých pozemcích, kde nám je líto nechávat za výsadbovým pásem metr až dva na údržbu.

Seznamte se s tahokovem

Tahokov je speciální kovová mřížovina. Vyrábí se z různých typů plechů. Technologie výroby spočívá v nastřižení a následném tažení. Dlouho sloužil v průmyslu a ve stavebnictví jako funkční materiál třeba pro výzdobu různých sít. Zalíbil se však architektům, a to natolik, že se s ním dnes setkáme na stropních podhledech, fasádách, na zábradlích, ochranných mřížkách, schodištích a podestách, na dalších pochozích podlahách, ale i na plotech.

Svým designem umí tahokov nabídnout kombinaci surovosti plechu a ornamentálnosti díky pravidelně opakovaným prostřihům. Jejich tvar a velikost ovlivňují to, jak bude ten který typ plechu z tahokovu propustným pro světlo. Jde o lehký materiál s hmotností do 10 kg na metr čtvereční, ale i o hmotnosti poloviční. Tahokov vypadá velice originálně a stal se obrovským hitem pro oplocení moderních novostaveb, ale i tam, kde chceme vytvořit kontrast mezi starým a moderním. Speciálním tahokovem je mikrotahokov, ale i tahokov určený pro brány a oplocení.

Kvalitní povrchová úprava je základ

Základem kvalitního tahokovu je jeho povrchová úprava. Aby prostříhaný plech vydržel v našich klimatických podmínkách, zejména ve venkovním prostředí, musí mít povrchovou úpravu žárovým zinkováním. Pro konečný vzhled se pak na ni může dávat další barevný nátěr.

Zalíbily se vám ploty tahokov? Objednejte si je u firmy KlaTan

Ploty, branky i brány s výplní z tahokovu pořídíte ve firme KlaTan. Firma se může pochlubit velice povedeným a hypermoderním designem svých produktů z tahokovu. Podle zvoleného typu dílců se rozhodujete o tom, kolik světla přes váš plot pronikne a též jestli dáte šanci kolemjdoucím nahlédnout na váš pozemek či nikoliv.

Ploty tahokov jsou ideální pro moderní domy, hypermoderní designové stavby, ale ve velkém se využívají i pro průmyslové komplexy a jiné komerční objekty. V plotech z tahokovu se snoubí elegance, styl, moderní vzhled i praktičnost. KlaTan nabízí kvalitní bezúdržbové ploty z tahokovu, ke kterým samozřejmě dodává rovněž branky a brány z tahokovu.

Firma pro vás vyrobí plot zcela na klíč. Od naměření přes výrobu a povrchovou úpravu až po montáž. U vjezdových bran si lze volit způsob otvírání – křídlové i posuvné, včetně typu ovládání brány – mechanického nebo elektronického.

TIP: Nejste rozhodnuti pro oplocení z tahokovu? KlaTan nabízí i další možnosti. Opět komplet oplocení včetně branky i brány. Jde o ploty z jeklů, ale též o kované ploty, na které se firma specializuje a patří mezi nejžádanější dodavatele kovaných potů u nás s nadprůměrnou kvalitou dodávaných výrobků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *