Tipy a rady

Rekonstrukce bydlení vás může vyjít draho – jak ji financovat?

V takovém případě je investice do několika stavebních úprav pochopitelně zcela na místě. Spousta lidí se však rozsáhlejším zásahům do domu brání, a to ani ne proto, že by si nechtěli zkrášlit své obydlí, ale spíše z toho důvodu, že je to bude stát nemalé peníze. S drobnými změnami vám bez problému pomůže rychlá půjčka online, ovšem ani na nákladnější úpravy nejste sami. Kde tedy můžete sehnat finance na rekonstrukci domu?

Banka

Banky bývají pro mnoho lidí prvním místem, na které pomyslí, když potřebují peníze. Obecně se považují za dost spolehlivého poskytovatele, jelikož svou licenci získávají na základě přísnějších podmínek než jiné společnosti, které pracují s penězi. To se pochopitelně odráží i na jejich přístupu ke klientům, zejména pak na tom, jak důsledné bývají při prověřování jejich bonity.

Prověřují totiž nejen vaše minulé a současné úvěry, ale také vyžadují oficiální potvrzení o příjmu vystavené vaším zaměstnavatelem, zejména pak v případě hypoték. Pokud však schvalovacím procesem bez problému projdete, půjčí vám i vysokou částku, a to s relativně nízkým úrokem. Samozřejmě se však nevyhnete časově náročnému papírování ani delší vyřizovací lhůtě.

Stavební spořitelna

Už jste alespoň dva roky klientem u některé stavební spořitelny a máte naspořenou částku určenou smlouvou? Pak byste měli mít nárok na úvěr ze stavebního spoření. Jeho velkou výhodou je poměrně nízká výše úroků, která se obvykle v průběhu splácení nemění, a také možnost si vypůjčit větší částku. Díky tomu budete mít dostatek financí na nová okna, zateplení, fasádu i estetické úpravy interiéru.

Peníze od stavební spořitelny však můžete získat i v případě, že tyto podmínky nesplňujete. V takovém případě dostanete takzvaný překlenovací úvěr neboli meziúvěr. Mívá sice zpravidla vyšší RPSN, ale pokud už nějakou dobu spoříte, tak se vám nejspíš vyplatí. Po dobu jeho splácení totiž spoříte dále, jakobyste si nepůjčili, a po splacení stanovené částky můžete opět čerpat klasický úvěr ze stavebního spoření.

Nebankovní společnost

Pokud jste u předchozích dvou poskytovatelů neuspěli nebo na peníze opravdu spěcháte, můžete také využít služeb nebankovních společností. Vyřízení tu bývá rychlejší a také snadnější, jelikož obvykle nemusíte procházet tak přísnou kontrolou a navíc můžete žádost odeslat přes internet. Je však nesmírně důležité jednotlivé nabídky porovnat, i když potřebujete jen malou, krátkodobou půjčku, aby se vám podařilo najít produkt, který vám bude maximálně vyhovovat.



 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *