Obklady a dlažba

Stavební chemie Ceresit si s obklady a dlažbou rozumí

A takové jsou produkty stavební chemie Ceresit. Při výběru vhodného výrobku z širokého sortimentu stavební chemie Ceresit je potřeba zvážit tři základní otázky – pro jakou oblast použití, na jaký podklad a jaký druh materiálu budete lepit. Například lepení velkoformátové dlažby klade na použité materiály i zkušenost obkládajícího vysoké nároky a v podobném případě je skutečně lepší obrátit se na profesionální obkladače. Ale pokud chcete obklad realizovat svépomocí, tak k lepení dlažeb velkých formátů z keramiky, desek z betonu a kamene je ideální tenkovrstvá flexibilní lepicí malta Ceresit CM 17 „SuperFlex“. V nabídce je navíc tato malta i v bezprašném provedení Ceresit CM 17 Stop Dust. Při práci s velkými formáty je důležité pamatovat i na přípravu podkladu a na zabránění vzniku dutin mezi podkladem a dlažbou.

K lepení mramoru, přírodního kamene, skla a mozaiky je nejvhodnější bílá lepicí malta Ceresit CM 15 Marble & Mosaic, která zabraňuje probarvení obkladů (velmi častý případ při použití běžných lepicích malt) a navíc prodlužuje dobu korekce. Je vhodná pro použití v interiéru i exteriéru, v interiéru je navíc vhodná pro lepení mozaiky i na místech vystavených trvalé vlhkosti. S maltou je samozřejmě možné lepit i obklady a dlažby z keramiky.

Pro spárování doporučuje Ceresit použít spárovací hmoty a silikony systémového řešení Ceresit MicroProtect, které díky použití spárovacích hmot Ceresit CE 40 Aquastatic nebo Ceresit CE 43 Grand’Elit (je vhodná pro prostory se zvýšenou mechanickou a chemickou zátěží) chrání spáry před pronikáním vlhkosti a ve spojení se sanitárním silikonem Ceresit CS 25 poskytuje dlouhodobou ochranu proti tvorbě plísní. Takto realizované spáry jsou voděodolné, chráněné před znečištěním a zároveň je zajištěna stálost jejich barevných odstínů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *