Okna a dveře

Vakuové izolační sklo od společnosti Guardian Glass otevírá nové možnosti

Guardian Vacuum IG™ je izolační sklo sestávající ze dvou vzduchotěsně uzavřených tabulí. V prostoru mezi dvěma tepelně tvrzenými skly se vytvoří vakuum. Vzdálenost skel je vymezena rastrem miniaturních distančních prvků. Vakuum eliminuje jakékoliv plnění plynem a s ním spojené ztráty z vedení a proudění tepla jeho prostřednictvím, čímž přispívá k citelnému snížení tepelných ztrát izolačního skla.

V porovnání s běžnými izolačními trojskly* je sklo Guardian Vacuum IG tenčí a lehčí, má lepší tepelně izolační vlastnosti, vyšší světelnou propustnost a nižší odrazivost. Tepelně izolační vlastnosti skla Guardian Vacuum IG se nemění a zůstávají stejné při různých úhlech instalace (od vertikální k horizontální poloze).

Navíc je sklo Guardian Vacuum IG tepelně tvrzené, a tedy vhodné k použití i tam, kde musí být splněny příslušné bezpečnostní standardy.

Úspěch v chlazení

Technologie Guardian Vacuum IG byla poprvé použita u dveří chladících boxů a vitrín v maloobchodě, kam přinesla optimální nákupní komfort díky ničím neomezovanému průhledu na vystavené chlazené zboží.

Greg Kemenah, ředitel Guardian Vacuum IG, to komentuje: „Řešení Guardian Vacuum IG od společnosti Guardian je přelomovou inovací v oblasti skla.“ Vakuová izolační skla s nízkoemisivními povlaky mohou dosáhnout tepelně izolačního výkonu R-12 -  ekvivalentní hodnota Ug je 0,47 W/m2K)** při celkové tloušťce izolačního skla pouze 8,3 mm. Výsledkem je o 75 % tenčí a o 33 % lehčí izolační sklo, porovnáváno s nízkoemisivním tepelně izolačním trojsklem*.

S neustále se zpřísňujícími stavebními předpisy umožňuje sklo Guardian Vacuum IG nespočetně možností dalšího využití, obzvlášť v oknech. Ve Spojených státech je nyní Guardian Vacuum IG k dispozici jak pro použití v nových výstavbách, tak pro rekonstrukce stávajících oken.

Guardian Glass představí své nejnovější inovativní řešení, včetně dynamického zastiňování v německém Mnichově na veletrhu BAU, hala C, stánek 308 ve dnech 14. – 19. ledna 2019.

* Standardní izolační trojskla používaná v chladících boxech mají skladbu: 4 mm plavené sklo – dist. rámeček 12 mm, plnění argon 90 % – 4 mm nízkoemisivní sklo low-E (povlak na pozici #3) – dist. rámeček 12 mm, plnění argon 90 % – 4 mm nízkoemisivní sklo low-E (povlak na pozici #5).

** Hodnoty R a Ug podle organizace NFRC 2010.        

Guardian Glass

Guardian Glass, největší podnik skupiny Guardian Industries, je v celosvětovém měřítku jedním z největších producentů plaveného skla, skla s povlakem a dalších výrobků z plaveného skla.  Ve 25 závodech po celém světě vyrábí společnost Guardian Glass vysoce kvalitní sklo pro použití v exteriéru (jak komerčních, tak i rezidenčních budov) a k interiérovému architektonickému využití, pro dopravu a technické výrobky. Sklo od společnosti Guardian lze nalézt v domácnostech, kancelářích, automobilech a na řadě architektonicky významných staveb po celém světě. Guardian Glass Science & Technology Center průběžně pracuje na vytváření nových skleněných výrobků a řešení s využitím nejmodernějších technologií s cílem pomáhat zákazníkům vidět, co je možné – see whats possible®. Navštivte stránky guardianglass.com.

O společnosti Guardian Industries 

Guardian Industries je globální společnost se sídlem v Auburn Hills, Michigan, a ve svých závodech, které provozuje v Severní Americe, Evropě, Jižní Americe, Africe, na Blízkém a Středním východě a v Asii, zaměstnává přibližně 18 000 lidí. Podniky společnosti Guardian Industries se zabývají výrobou plavených skel, vysoce výkonných skel s povlakem a dalších výrobků z plaveného skla pro architektonické, rezidenční, interiérové, dopravní a technické využití i výrobou vysoce kvalitních pochromovaných a lakovaných plastových dílů pro automobilový průmysl a odvětví nákladních vozidel. Vizí společnosti Guardian Industries je vytvářet přidanou hodnotu pro své zákazníky a celou společnost prostřednictvím neustálých inovací při menší spotřebě zdrojů. Guardian je stoprocentní dceřinou společností Koch Industries, Inc. Navštivte stránky guardian.com.

Sklo Guardian Vacuum IG™ vám přináší optimální zážitek z nakupování v supermarketu ve Spojených státech. Fotografie ©Guardian Glass, LLC, GRDPR163

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *