Zahrada

Zahradní houpací křeslo

Otázkou však je, jaké křeslo k tomu využijete. Ne každé křeslo splní vaše požadavky. Jiné budou např. na závěsné houpací křeslo nebo na klasické stojící na zemi. Roli tak jistě sehraje funkčnost včetně ergonomie a vzhledu. 

 

 

Odpočinek pro všechny

 

Když máte to štěstí, že vlastníte i venkovní prostor, zahradní křeslo vám přinese také uvolněné vibrace, budete-li se moci houpat. Po celém dni v práci si to jistě zasloužíte. 

 

A lidé jsou vynalézaví a vždy hledají způsoby, jak učinit venkovní prostory pohodlnějšími a příjemnějšími. A existuje spousta důvodů, proč neodpočívat – od péče o zahradu a  plení záhonů až po rozpálení grilu nebo dokonce zřízení venkovního hřiště pro děti. 

 

 A byla by to jen otázka času, kdy nebudete moci nabrat druhý dech. Naučte se relaxovat, zotavené tělo, zvládne pak mnohem více. 

 

 

Zahradní nábytek přináší pohodlí a další funkce

 

Prostorný stůl a pohodlné kovové houpací křeslo umožňuje přeměnu základní kamenné terasy na místo určené ke stolování pod širým nebem. To vás možná nenapadlo, že? Vybavte verandu proutěnou pohovkou a klasickým houpacím křeslem, obloženým polštáři a během teplého počasí se může rychle stát druhým rodinným pokojem.

 

A věřte nebo ne – záleží na každém detailu, jaké to jsou?

 

Hledejte snadno udržovatelný zahradní nábytek, abyste minimalizovali potřebu údržby. Většina kovových, teakových, cedrových a proutěných kousků za každého počasí není nadšená tím, že prší. S trochou pravidelného čištění bude nábytek vyrobený z těchto shovívavých materiálů vypadat nádherně po celá léta. 

 

Zahradní nábytek můžete také doplnit již zmiňovanými venkovními polštáři, např. s odnímatelnými potahy, které lze snadno hodit do pračky. 

 

 

Ať už je to sklopná opěrka, ohýbané dřevo nebo živé akcenty – to vše podpoří estetiku, ale také vaše  křeslo vypadající jako vajíčko

 

Sklopná opěrka představuje dokonalou relaxaci a akcenty venkovského stylu vdechnou křeslu nový život. Proutí do spirály je považováno v dnešní době za starožitnost. Retro kovová židle je vkusnou záležitostí pro venkovské interiéry. Polstrování je již třešničkou na dortu. Věnujte pozornost také dalšímu materiálu mimo dřeva. Skvěle se snoubí s ocelovou konstrukcí, která je odolná proti korozi. 

 

Křeslo lze zakomponovat téměř do jakéhokoliv prostoru. Nemusíte tak sáhodlouze přemýšlet, najde uplatnění, jak v interiéru, tak exteriéru. Tkané křeslo je využitelné celý rok, je také velmi bytelné. A křesla z bílého cedru jsou zase výjimečná svou dřevitou strukturou a luxusní povahou. 

 

Chybí vám dostatek prostoru? Vyrábí se i židle a křesla, která se dají sklopit a přemístit. 

Je jen na vás, čemu dáte přednost

 

Zahradní houpací křeslo může nést luxus nebo také úplně obyčejnou roli. Houpací židle z akáciového dřeva udržitelného původu a chevronový design je jedinečný, ale zřejmě si ji nebude moci pořídit každý z nás. Bude totiž nesmírně drahou záležitostí. Na druhou stranu kontrastní proutí na dřevěné houpací židli na terase oživuje svým rustikálním dojmem.

 

Zaujme také svým tropickým pojetím, přesto je to investice na celý život. Stejně tak jako třeba moderní houpací židle s měkkým polštářem. Vůbec vám nebude vadit, že se nad vámi stahují mračna. 

 

Další variantou je pak i plastová houpací židle, která svou chladnou moderní siluetou, zapadne do každého minimalistického konceptu. Plno křesel najdete u výrobce Avenberg. Originální moření s sebou přináší další vlnu popularity. Co barva naplaveného dříví nebo přístavní šedá? Skvělou volbou je také černá, olivově zelená nebo vícebarevná. Praktické barvy jsou zřejmě přínosnější, než skvostně bílá. Plno barevných provedení naleznete např. v OBI

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *