Nezařazené

Zenová zahrada, aneb vytvořte si místo k relaxaci

 

Zastavte se na chvíli během dne plného stresu. Uvolněte se v krásné zenové zahradě, která přímo vybízí k odpočinku a meditaci.

zenová zahrada

Kromě rostlin nesmí v zenové zahradě chybět přírodní materiály. Použít můžete kámen, písek, dřevo či bambus. Zařídit si takovou zahradu, zabere dostatek času i pozdější starostlivost. Ovšem výsledek je vskutku kouzelný. Péče o zahradu se může stát vaší relaxací.

zenová zahrada

Typický tvar pro zenovou zahradu je obdélník. Ne však pouze on může být základním tvarem vaší nové zahrady. Nechte proplout svou fantazii. Nezapomeňte však, že se jedná o místo pro relaxaci a nemělo by zde být mnoho pestrých a křiklavých barev. Zahradu byste měli sladit do jednoho tónu. Využijte písek a kameny, které pomohou uklidnit vaši mysl.

zenová zahrada

Písek symbolizuje oceán a kameny zase oblaka. Díky tomu ve vaší nové zenové zahradě budete moci relaxovat, uklidnit vaši mysl a získat novou energii pro další namáhavý den.

zenová zahrada

Inspirujte se japonskými zahradami. Používají převážně okrasné dřeviny, které jsou pro tato místa jako stvořené. Jako rostliny můžete použít japonské keře, bonsaje nebo jiné typické japonské rostliny. Velice pěkný je červený javor dlanitolistý, korejská jedla nebo japonská okrasná slivoň.

zenová zahrada

Můžete si také vytvořit miniaturní zenovou zahradu do bytu. Pokud nemáte velkou zahradu, kousek předzahrádky nebo jinou část pozemku, pak i mini zahrádka postačí.

 

Zdroj fotografií: homeincube.cz, blogimg.goo.ne.jp, bp3.blogger.com, carex.tumblr.com, groovyroost.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *