Bazény, sauny, vířivky

Bazén v panelákovém domě

U běžných bazénů je také nevyhnutelné vhodné technické zázemí jako místo pro potrubí, čerpadlo, filtraci, ohřev. Např. u bazénů Desjoyaux tato starost odpadá.

Podstatné je najít vhodné místo – dostatečně velkou plochu. Aby se ušetřil nějaký prostor, není lepší řešení než využít moderní technologie francouzských bazénů s bezpotrubní filtrací. Takže i do místnosti s rozměry cca 5 x 10 metrů se vleze slušně velký plavecký bazén. Navíc odpadá riziko úniku vody z potrubí a různé další poruchy, které se mohou vyskytnout.

Technologie ztraceného bednění umožňuje vybudovat železobetonový skelet i ve vnitř objektu. Výsledkem je bazén francouzského typu, např. s rozměry 7 x 3,5 metrů, vybavený bezpotrubní filtrační jednotkou, ohřevem vody a protiproudem. Aby se dosáhla vhodná hloubka na plavání, zapouští se bazén částečně do země.

Projekty bazénu si vyžadují rozsáhlé odborné zkušenosti a kvalitní projektovou přípravu. Kromě samotné technologie bazénu je velmi důležitá vzduchotechnika. Jakékoliv podcenění jednotlivých složek projektu může vést k velkým problémům s vlhostí a teplotou v prostorách, s kvalitou vody a prostředím bazénu. Zanedbání projektování může způsobit celkové stavební poruchy a tím i finanční ztráty.

Zdroj a foto: Desjoyaux

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *