Bazény, sauny, vířivky

Bazény – stačí si jen vybrat!

V základním členění rozlišujeme bazény zapuštěné a nadzemní bazény. Právě nadzemní bazény jsou levnější, navíc nevyžadují terénní úpravy a dají se užívat takřka okamžitě. Jejich montáž bývá velmi jednoduchá, příp. vám s ní jistě ochotně pomůže i prodejce.

 

Nadzemní bazény pro nejmenší, větší i velké

Pod označením bazény najdeme mj. také roztomilé dětské bazénky, které za velmi nízké náklady skýtají malým dětem radost a potěšení. Nejsou náročné na umístění, provoz ani údržbu, jejich nevýhodou je však to, že děti z nich přece jenom brzy vyrostou. A větším dětem už malé bazénky přestávají stačit.

V dnešní době se však snadno dají pořídit i úplně jiné nadzemní bazény, přitom může jít i o bazény nafukovací. Jde o nadzemní bazény vyrobené z několikavrstvého PVC s vinylovým dnem. Propracované nafukovací bazény rozumných rozměrů, doplněné o praktické příslušenství a především filtraci pak poslouží jako zábava dětem i dospělým. A co více, zábavu i zchlazení v horkých letních dnes si budete moci vychutnat po mnoho sezón.

 

Nafukovací bazény – skvělé využití a jednoduchá montáž

Kvalitní nadzemní bazény skýtají dokonalou funkčnost, praktičnost, pohodlí i trvanlivost. Nevyžadují žádné stavební úpravy, dají se umísit téměř kamkoli a po sezóně zase jednoduše složit a uskladnit.

Stavba nafukovacího nadzemního bazénu je přitom velmi snadná. Stačí připravit rovný, vyhlazený povrch, umístit na něho geofólii a nafukovací bazén. Nafukuje se de facto pouze horní díl, poté se bazén začne napouštět vodou, aby se jeho boční stěny samovolně zvedaly.

Za zvážení stojí velikost a umístění bazénu. Bazény se dnes dají pořídit v mnoha různých velikostech, klasickými tvary je většinou kruh nebo ovál. Vybírat můžete i hloubku. Velikost bazénu volte dle počtu osob, které má bazén pojmout, ale také místa, které pro něho máte vyčleněné na zahradě. Nezapomínejte však na to, že větší bazén znamená také vyšší náklady na údržbu. Navíc je třeba počítat s tím, že kolem bazénu by měl být prostor – pro odpočinek, relax, občerstvení apod.

 

Plastové bazény a jejich stavba

Klasické nadzemní bazény dnes nadále reprezentují především bazény plastové s kovovou konstrukcí. Ani tyto bazény v současnosti nepředstavují nijak náročnou stavbu, ačkoli je ve srovnání s nafukovacími bazény přece jenom složitější. Začíná se montáží obvodové bazénové stěny, přes stěny a podlahu se poté natahuje fólie. Následuje upevnění bazénových lišt, připojení schůdků, filtrace apod.

 

Havaj.cz – široká nabídka bazénů skladem, za příznivé ceny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *