Bazény, sauny, vířivky

Blíží se doba bazénová

Přesvědčte se, co konkrétně nabídka obsahuje – nemusí v ní totiž být zahrnuty výkopové či montážní práce, obrubní kameny, filtrační zařízení nebo další finančně nákladné položky. Finální cena se tak může pohybovat o desítky tisíc výše. V nabídkách nebývají rovněž zakalkulovány náklady na zastřešení bazénu, které si po určitém čase používání budete chtít stejně pořídit. Totéž platí také o nadzemních bazénech – samotná nádrž sice stojí několik málo tisícikorun, ale příslušenství (filtr, plovák, schůdky, podkladní fólie, zakrývací plachta, chemie…) mohou stát jednou tolik!

Podle použitých materiálů, ale i podle tvaru a polohy se ceny zapuštěných bazénů mohou vyšplhat od 150 000 Kč téměř až po 500 000 Kč i více. Záleží především na velikosti a tvaru bazénu, ale samozřejmě i na typu zastřešení. Díky skleníkovému efektu získáte podle ročního období až 10°C oproti bazénu nezakrytému.

V kombinaci s ohřevem vody dokáže koupání prodloužit o dva až tři měsíce, aniž byste museli očekávat neúnosné zvýšení nákladů. Zastřešení ochrání po celý rok vodní plochu před spadem listí a vnějších nečistot i kontaminací deštěm, ušetřit můžete až 95 procent času při údržbě.

Velká bezkolejnicová podchozí zastřešení mohou dokonale suplovat mobilní zimní zahradu, která bude v případě potřeby během minuty stažena na kraj bazénu a otevře tak prostor do zahrady. S přidaným vytápěním se i venkovní bazén může stát celoročním centrem pro rodinnou relaxaci. Záleží na každém majiteli, kolik finančních prostředků chce do bazénové idylky vložit.

Foto Mountfield a Desjoyaux

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *