Bazény, sauny, vířivky

Vybavení a doplňky nejen pro venkovní bazén

Schodiště

Schodiště je nesporně nejvýraznějším doplňekem ať už venkovního nebo vnitřního bazénu a zvyšuje pohodlnost vstupu do vody. Ocení ho tak malí i velcí plavci. Každé schodiště umožňuje komfortní vstup do bazénu, ale také představuje plochu vhodnou pro oddech nebo rozhovory „s nohama ve vodě“. Jedno z nejčastěji volených schodišť je románské, které se umisťuje na stěnu.

Blower

Výtlačný ventilátor doplňuje filtrační schodiště a dodává mu možnost vířivky. Zvyšuje pocit pohody a uvolnění.

Protiproud

Tento opční doplněk výrazně zvyšuje výkon trysky a tak vám umožní, abyste se mohli věnovat zkvalitnění vašich plaveckých výkonů nebo abyste si mohli vychutnat lokální masáž. Protiproud ocení nejvíce majitelé menších bazénů, protože jim zabezpečí možnost dobře si zaplavat.

Filtrační jednotka

Bezpotrubní filtrace firmy Desjoyaux je uložená na stěně bazénu. Tím odpadává jekékoliv potrubí okolo bazénu a přestupy v bazénové vaně, které jsou často zdrojem poruch a úniků vody. Filtrační jednotky jsou k dispozici v několika variantách podle estetického cítění zákazníka a potřebného výkonu vzhledem k velikosti bazénu.

Liner

Výstelka dodává bazénu naprostou vodotěsnost a vám zajišťuje pohodlí při jeho užívání. Tato silná fólie je k dostání v různých barvách. Před natáhnutím lineru je třeba dno i stěny železobetonového bazénu dokonale vyluxovat. Liner se klade na suché dno, potom se pomalu začne napouštět voda a výstelka se postupně dokonale vyhladí. Liner díky odsátému vzduchu přilne ke stěnám bazénu absolutně perfektně. Jeho velkou výhodou je, že se dá kdykoliv vyměnit a bazén bude opět jako nový. Díky zámkové metodě trvá kompletní natažení i případná výměna jeden den. S vystuženým linerem je možné si dovolit i nové a neobyčejné nápady jako jsou například ozdobné patníky, po kterých můžete přejít z jednoho břehu na druhý, podvodní barové stoličky nebo barevné firemní logo.

Bezpečnostní zábradlí

Jde o tzv. pasívní ochranu. Oceníte ji nejvíce pokud máte doma malé děti, které rozhodně vyžadují zvýšenou pozornost a různých forem bezpečnostních opatření není nikdy dost.

Elektronický detektor

Detektor upozorňuje na pád do vody. Jde o tzv. aquasenzor kombinovaný se solární sirénou. Je poháněn baterií s desetiletou životností.

Zdroj a foto: Desjoyaux

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *