Bílé zboží

Kupujete pračku?

Ta souvisí i s tím, že pračky spotřebovávají stále méně vody, a tím i energie k jejímu ohřevu. Stále víc výrobců přechází od nerezových van praček (tedy uzavřeného prostoru, ve kterém se otáčí buben) k plastovým. Ve srovnání s kovem plast hůř vede teplo, které se tudíž neztrácí v okolí pračky, lépe tlumí vibrace a pračky jsou stabilnější. Jako příklad uvádíme pračku AEG lavamat 74850.

U praček se kromě ekonomiky provozu známkuje i kvalita praní a účinnost ždímání. Koupíte-li pračku AAC, bude odstřeďovat rychlostí 1000 otáček za minutu, což většině rodin postačí. Není tedy nutné investovat za každou cenu do třídy AAA jen kvůli 1400 otáčkám za minutu. Digitalizace zasáhla i bílé skříně na praní a u dražších praček se projevuje displejem, který zobrazující stav praní, dobu do ukončení programu a další údaje. Některé pračky vás dokonce pěkně pozdraví a upozorní na chyby ve volbě programu. Je to sice zábavné, ale v praxi si člověk většinou oblíbí tři čtyři programy, které používá neustále.

Mezi hlavní parametry vaší pračky by měla patřit funkce Aqua Control (Spar, Stop apod.), která uzavře přívod vody v případě poruchy, pokud dáváte přednost hornímu plnění, hledejte pračku, která po skončení programu nastaví zámek bubnu v horní poloze pro snadnější manipulaci při otvírání zámku. Volte raději pračky kategorie A spotřeby elektrické energie a pracího účinku. Označení účinnosti ždímání se nevztahuje ke kvalitě, ale k počtu otáček. Označení C znamená 1000 otáček za minutu. Pračky s elektronickým řízením samy regulují spotřebu vody a optimalizují prací proces, aby byl co nejúčinnější a nejúspornější.
Pračky nakoupíte v prodejnách Elektroworld, Datart, Proton, Euronics, Okay

FOTO AEG, ELEKTROLUX, FAGOR, WHIRPOOL

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *