Bílé zboží

Sušička zbaví prádlo chlupů a prachu. Můžete v ní sušit i peřiny

Sušička umí výborně odstranit nepříjemný zápach z cigaretového kouře, Foto: Indesit

 

Sušička také dokáže zbavit oblečení nepříjemných pachů, například při návratu ze zakouřených prostor. Speciálním programem lze prádlo osvěžit, aniž byste je museli vyprat. Ideálním řešením je postavit sušičku na pračku a využít tak často hluché místo. Mezi sušičku a pračku se vloží mezikus s výsuvnou poličkou a na něm můžete s prádlem manipulovat.

Sušičky dokáží díky vyspělým technologiím vysušit prádlo do optimální vlhkosti. Oblečení zůstává měkké, jemné a méně zmačkané.

Při nákupu sušičky si lze zvolit z několika modelů a typů. U kondenzační sušičky vzniká při sušení pára, která se přeměňuje na vodu a odtéká do zásobníku. Ten pak stačí jen vylít. Spotřebič s tepelným čerpadlem ochlazuje vzduch z bubnu a umožňuje tak sušit při 50-55 °C. Tedy o polovinu méně, než u klasických sušiček.

Na trhu je i ventilační sušička, která odvádí vzduch z přístroje ven. Je třeba ale zajistit odvod vlhkého vzduchu ven z místnosti.

 

Sušičky Electrolux pomohou s žehlením

Iron Aid Electrolux je bubnová sušička, díky které nemusíte prádlo žehlit. K vyhlazení pomačkaných oděvů používá během sušicího cyklu páru. Po ošetření párou stačí oděvy jen lehce přežehlit nebo je nemusíte žehlit vůbec.

Za necelou půl hodinu můžete mít až pět vyhlazených košil. Sušička má program pro jemnější prádlo a sušák, který zabrání zdeformování vlněného prádla nebo obuvi.

 

Buben z nerezové oceli o objemu 118 litrů, Foto: AEG

V bubnu sušičky jsou tři zvedače (obvykle bývají dva), jež prádlo načechrají, Foto: AEG

 

Sušičky AEG nabízí buben o velikosti 118 litrů

Firma AEG přišla s novou řadou sušiček s perforovaným bubnem ProTex o objemu 118 litrů. V kombinaci s efektivním prouděním vzduchu se náplň může lépe roztáhnout a prádlo není příliš zmačkané.

Sušičky třídy A využívají tepelné čerpadlo, které funguje na opačném principu jako lednice. Uzavřený okruh veškeré vyrobené teplo uchová a dále využívá.

Iron Aid Electrolux je bubnová sušička, se kterou nemusíte prádlo žehlit, Foto: Electrolux

 

Sušičky Whirlpool mají elegantní linie

Sušička Whirlpool AZB 8680 v designové řadě Carisma nemá oproti starším typům dvířka hranatá, ale naopak jsou velké a kulaté. Díky tomu ladí s oblými liniemi parní pračky Whirlpool Aquasteam 9701. S ní tvoří designovou dvojici. 

Díky inteligentní technologii sušička přesně určí velikost náplně, sleduje teplotu i vlhkost. Samozřejmostí je odložený start či program pro snadné žehlení.

 

Sušičky Miele vypouští vodu do umyvadla

Patentovaný systém PerfectDry měří průběžně vlhkost prádla a stará se tak o přesné sušení. Všechny kondenzační sušičky i sušičky s tepelným čerpadlem jsou vybaveny integrovaným vývodem kondenzátu s navinutou hadičkou. Díky tomu můžete vodu nechat vytékat přímo do umyvadla a ušetřit si tak práci s vyprazdňováním zásobníku.

Sušičky Miele jsou vybavené integrovaným optickým rozhraním, Foto: Miele

Autor: aka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *