Bílé zboží

Znáte výhody kombinované pračky se sušičkou?

Ušetří mnoho místa

Jsou to spotřebiče nezbytné, ale rozhodně se nejedná o spotřebiče nijak malé. Pokud se podíváme na recenze praček, tak obvyklými rozměry je 60 centimetrů na šířku, mnohdy podobná hloubka a také výrazná výška. Podobný rozměr má také sušička. Aby se do koupelny vešly oba spotřebiče – na sebe nebo vedle sebe, je třeba mít dispozici dostatečně velký prostor. Nebo jít cestou kombinovaného spotřebiče. Ten má rozměry podobné, jako klasická pračka. Kromě standardního praní však dokáže prádlo taká usušit. Při požadavku na úsporu místa je toto řešení stoprocentně ideální volbou.

Vyrábí je většina známých značek

Druhou výhodou je rozhodně jejich dostupnost. Není důvod se obávat, že byste byli omezeni jenom na některé výrobce. Pokud máte jasnou představu o tom, který patří v daném sortimentu mezi nejlepší, jistě u něho najdete řadu kombinovaných modelů. Při výběru mohou pomoci testy sušiček, stejně jako samotných praček, které vám ukážou, jaký výrobce přichází se zajímavými inovacemi s ohledem na dokonalý výsledek. Pokud se máme podívat na několik hlavních značek, které kombinované produkty nabídnou, jsou to rozhodně tyto:

  • AEG
  • LG
  • Beko
  • Elekctrolux
  • Whirlpool

Usnadníte si práci

Co musíte udělat, pokud máte oba spotřebiče samostatně? Nejprve je třeba vložit je do pračky a po pracím cyklu pračku otevřít, prádlo vyndat, následně otevřít sušičku a do ní ho zase vložit. Teprve poté můžete začít nastavovat sušicí program. To u kombinované verze je vše podstatně jednodušší. Stačí vložit prádlo a zapnout program, který prádlo nejenom vypere, ale následně se postará také o jeho sušení. Ušetříte ta čas, stejně jako si ušetříte námahu i starosti spojené s tím, že u konci pracího cyklu musíte být přítomni.

Lze vybírat podle různých parametrů

Není to jenom bohatý výběr kvalitních značek, které v segmentu praček se sušičkou najdete. Nelze opomenout ano výhodu spojenou s dostatečným výběrem, pokud mluvíme o rozmanitosti jednotlivých modelů. Vybrat tak lze přesně takový, který vám bude vyhovovat. Mezi klíčové vlastnosti můžeme zařadit:

  • Kapacita s ohledem na množství prádla
  • Prací a sušicí programy
  • Energetická třída

Dále do výčtu parametrů můžeme zařadit i různé inovativní vlastnosti, jako je populární 6. smysl, a další prvky, které se podepisují na dokonalém výsledku praní i sušení, ale i úspoře energií. Dále nemusí chybět řada různých bezpečnostních funkcí, či vlastností spojenými s dávkováním prádla, či detekcí vlhkosti u sušení.

Potěší příznivou cenou

Ty nejlepší modely samostatných praček a samostatných sušiček rozhodně nejsou nijak levné. Jdou do desítek tisíc korun. A to u každého spotřebiče samostatně. Pokud vyberete kombinované řešení, je zde možnost výrazně ušetřit. Nemusí být výjimkou, že u některých kombinovaných praček se sušičkou se lze dostat i na cenu, za kterou se pořídí jeden samostatný spotřebič. Úspora je tedy celkem znatelná.

Pouze poloviční námaha

Poslední důvod se může zdát celkem úsměvný, ale i ten musíme mínit. Kdo někdy stěhoval pračku nebo sušičku, ten jasně ví, že to není nic jednoduchého. Jde o poměrně vysilující činnost. Zvláště pro toho, kdo bydlí ve vyšších patrech bez výtahu. U kombinovaného spotřebiče stačí dané břemeno vynášet pouze jednou jedinkrát. I to se může jevit jako poměrně velká výhoda pro toho, kdo se chce vyhnout náročné fyzické práci.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *