Bydlení čtenářů

Bydlení čtenářů – rekonstrukce kuchyně

„Mé finanční možnosti nebyly velké. Použila jsem jedno stavební spoření ve výši 150 tisíc Kč (pozn. redakce: naše čtenářka navíc upravovala také koupelnu). To hlavní, nová přípojka plynu, elektroinstalace a rozvody vody a odpadů (dům je z roku 1887), není na fotkách vidět. Z bývalé spíže vznikla nová technická místnost, do které se těsně vešel plynový kotel a pod něj Pračky. Ještě jsem musela ve stropě vyhloubit kapsu – umanula jsem si totiž, že se to tam vejde vše a projektant mi oznámil, že místnost má malou výšku. Ale to mne neznal..

Veškeré práce jako zazdívání děr, štukování, sekání otvorů, pokládání dlažeb a obkladů, spárování, pokládání plovoucích podlah, malování a další jsem dělala sama, proto jsem se do rozpočtu s odřenýma ušima vešla.“

Plynaři, kteří v bytě čtrnáct dní pracovali, se prý nestačili divit. Takovou ženu prý ještě neviděli Každou noc přibylo něco nového. Pokud byste však tipovali, že naše čtenářka musí mít něco společného se zednickou profesí, prohádali byste. Pracuje jako účetní.

A jak se paní Betlachové vaří v nové kuchyni? „Kuchyň je sice hotová, ale ta stará měla tzv. ducha, tahle je ještě neosobní – zrovna tak jako stránky časopisů o bydlení. Bude chvíli trvat, než začne dýchat domácí pohodou a začnou se po ní rozlézat maličkosti, které dělají tu správnou domácí pohodu.“

Také se vám povedla rekonstrukce, nebo máte hezky zařízený byt či dům a chtěli byste se pochlubit ostatním čtenářům? Myslíte si, že byste mohli ostatní inspirovat? Zašlete nám fotografie na info@oBydleni.cz. Zveřejněné fotky odměníme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *